Борщ с пампушками
(покроковий рецепт з фото)
Це знамените блюдо української кухні, від якого без розуму і дорослі, та діти. Серед безлічі різних варіантів пропоную один досить простий рецепт борщу з пампушками.
Цей рецепт приготування борщу з пампушками не припускав зажарку, а значить - мінімум зайвого масла, і максимум від користі овочів. Основою для бульйону можна взяти нежирну свинину, яловичину або телятину. Квасоля є скоріше додатковим інгредієнтом, так що якщо ви не маєте особливої любові до бобовим, то сміливо можете її виключити.
- М'ясо - 800 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 4-6 штук
- Буряк - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Квасоля - 200 грам (по бажанню)
- Часник - 1-4 зубчиків
- Капуста - 0.5 штуки
- Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
- Тісто для пампушок - 400 грам(200 мілілітрів води, 3 ç.l. Дріжджів, сіль, 3 ст.Л. Рослинної олії, мука.)
1. Перший етап приготування: потрібно залити на ніч холодною водою квасоля і зварити м'ясний бульйон з додаванням лаврового листа, зелені і овочів (за смаком). Коли все підготовлено, можна приступати безпосередньо до варіння. У киплячий бульйон відправте квасоля. Тим часом очистіть цибулину і моркву, солодкий перець. Все наріжте і хвилин через 15 викладіть в каструлю.
2. Слідом очистіть і злегка роздушіть часник. При бажанні його можна дрібно нарізати або пропустити через прес.
3. Обов'язково додайте в рецепт приготування борщу з пампушками буряк, попередньо очистивши її і нарізавши. У каструлю відправте її приблизно через 15 хвилин після першої закладки овочів.
4. Очистіть картопля. Дайте буряках проваритися 10 хвилин, потім додайте в борщ картоплю, попередньо нарізавши його середніми шматочками.
5. Саме час посолити борщ. Додайте томатну пасту і (при бажанні) перець. Не варто використовувати багато спецій: блюдо самодостатнє і дуже смачне.
6. Поки вариться картопля, можна зайнятися тестом. З'єднайте дріжджі з теплою водою, через 5 хвилин додайте сіль, рослинне масло і борошно. Тісто замісити і розділіть на невеликі кульки. Викладіть їх в форму, залиште на 5-7 хвилин, поки розігріваєте духовку.
7. Капусту нашаткуйте і опустіть в каструлю з борщем. Після можна відразу прибрати вогонь, якщо любите трохи недоварену капусту, і варити ще 5-7 хвилин.
8. Пампушки відправте в духовку. Зробіть часникову добавку. Для цього подрібніть часник, з'єднайте його зі свіжою зеленню і невеликою кількістю рослинного масла. Додайте щіпку солі - і як слід перемішайте.
9. Випікайте пампушки до красивої рум'яної скоринки.
10. Потім змастіть часником із зеленню.
11. Ось такий зовсім нескладний варіант, як приготувати борщ з пампушками. У каструлю додайте подрібнену зелень. Можна подавати до столу.