Угорський пиріг «місце»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите солодощі з шоколадом і горіхами, то цей пиріг вам обов'язково сподобається. Якщо ви ще його не пробували, то приготуйте таку смакоту на святковий стіл або просто до чаю.
Не знаю, що приготувати до чаю? До вас повинні прийти гості, а в холодильнику немає нічого смачного і солодкого? Не впадай у відчай, просто почастуєте його смачною випічкою власного приготування. Прочитайте, як приготувати угорський пиріг "жербо", і здивуєте своїх гостей.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Дріжджі - 10 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Горіхи волоські - 200 грам
- Джем абрикосовий - 400 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Шоколад темний - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
Молоко нагрійте до теплого стану і влийте в миску. Додайте до нього дріжджі, всипте дві столові ложки борошна і і одну столову ложку цукру. Трохи перемішайте і залиште в теплі на п'ятнадцять хвилин.
Коли маса почне пінитися, значить, ваша опара готова. Маргарин розтопіть на паровій бані і влийте його в опару, всипте туди ж розпушувач, цукор і вбийте яйце. Все ретельно перемішайте віночком.
Замісити тісто. Скачайте його в кулю і покладіть в миску. Накрийте харчової плівкою або рушником і залиште підніматися в теплому місці на кілька годин. Коли тісто збільшиться вдвічі, значить, воно готове до подальшого використання. Розділіть його на три рівні частини.
Розкачайте одну з частин в тонкий пласт. Викладіть його в форму для запікання, яку слід заздалегідь застелити пергаментом, щоб торт не прилип.
Для начинки змішайте в мисці варення з подрібненими горіхами, сирим курячим білком і рубаним родзинками. За бажанням ви можете додати трохи цукрового піску, якщо вважаєте, що маса вийшла недостатньо солодкою.
Розділіть начинку на дві рівні частини. Одну викладіть на розкачане тісто і розрівняйте. Потім розкачайте ще один пласт тесту і накрийте їм начинку. На нього викладіть залишок начинки і накрийте третім розкатаним шматком тесту.
Залиште вийшов напівфабрикат на расстойку на півгодини. Тим часом розігрійте духовку до двохсот градусів. Випікайте торт до появи золотистої скоринки двадцять хвилин.
Дістаньте торт і злегка цього остудіть. Полийте торт шоколадною глазур'ю. Щоб її приготувати, розігрійте на плиті вершки і киньте в них поламаний на шматочки шоколад. Поставте готовий торт в холодильник на пару годин, щоб глазур повністю застигла.