Угорський пиріг «місце»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Якщо ви любите солодощі з шоколадом і горіхами, то цей пиріг вам обов'язково сподобається. Якщо ви ще його не пробували, то приготуйте таку смакоту на святковий стіл або просто до чаю.
Опис приготування:
Не знаю, що приготувати до чаю? До вас повинні прийти гості, а в холодильнику немає нічого смачного і солодкого? Не впадай у відчай, просто почастуєте його смачною випічкою власного приготування. Прочитайте, як приготувати угорський пиріг"Жербо" , і здивуєте своїх гостей.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Дріжджі - 10 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Горіхи волоські - 200 грам
- Джем абрикосовий - 400 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Шоколад темний - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
Молоко нагрійте до теплого стану і влийте в миску. Додайте до нього дріжджі, всипте дві столові ложки борошна і і одну столову ложку цукру. Трохи перемішайте і залиште в теплі на п'ятнадцять хвилин.
Коли маса почне пінитися, значить, ваша опара готова. Маргарин розтопіть на паровій бані і влийте його в опару, всипте туди ж розпушувач, цукор і вбийте яйце. Все ретельно перемішайте віночком.
Замісити тісто. Скачайте його в кулю і покладіть в миску. Накрийте харчової плівкою або рушником і залиште підніматися в теплому місці на кілька годин. Коли тісто збільшиться вдвічі, значить, воно готове до подальшого використання. Розділіть його на три рівні частини.
Розкачайте одну з частин в тонкий пласт. Викладіть його в форму для запікання, яку слід заздалегідь застелити пергаментом, щоб торт не прилип.
Для начинки змішайте в мисці варення з подрібненими горіхами, сирим курячим білком і рубаним родзинками. За бажанням ви можете додати трохи цукрового піску, якщо вважаєте, що маса вийшла недостатньо солодкою.
Розділіть начинку на дві рівні частини. Одну викладіть на розкачане тісто і розрівняйте. Потім розкачайте ще один пласт тесту і накрийте їм начинку. На нього викладіть залишок начинки і накрийте третім розкатаним шматком тесту.
Залиште вийшов напівфабрикат на расстойку на півгодини. Тим часом розігрійте духовку до двохсот градусів. Випікайте торт до появи золотистої скоринки двадцять хвилин.
Дістаньте торт і злегка цього остудіть. Полийте торт шоколадною глазур'ю. Щоб її приготувати, розігрійте на плиті вершки і киньте в них поламаний на шматочки шоколад. Поставте готовий торт в холодильник на пару годин, щоб глазур повністю застигла.