Рецепт Тістечко «місце» фото

Тістечко «місце»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Тістечко
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт традиційної угорської кухні і назва тістечка походить від прізвища кондитера. Цікаво, що тісто дріжджове, але"доходить" воно в холодильнику. І дріжджі тут замість розпушувача.

Опис приготування:

Рецепт традиційний угорський, тому точно дотримуйтесь рецептурі і технології приготування.

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 10 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 1/2 чайних ложки
  • Горіхи волоські - 200 грам (начинка)
  • Джем абрикосовий - 300 грам (начинка)
  • Цукор - 50 грам (начинка)
  • Шоколад молочний - 100 грам (глазур)
  • Масло рослинне - 25 мілілітрів (глазур)
тістечко
1. Тепле молоко перемішайте з медом і дріжджами. Дочекайтеся піни.
тістечко
2. Масло кімнатної температури збийте з цукром, ванільним цукром і кардамоном.
тістечко
3. Просійте всю муку з сіллю і розпушувачем.
тістечко
4. Вбийте яйце.
тістечко
5. Додайте дріжджову масу.
тістечко
6. Замісити тісто. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 2-3 годину.
тістечко
7. Для начинки волоські горіхи подрібніть.
тістечко
8. Додайте джем і перемішайте.
тістечко
9. Тісто розділи 4 частини. Розкачайте кожну в прямокутник, товщиною близько 5 мм.
тістечко
10. Чергуйте: тісто 1/3 начинки, тісто 1/3 начинки, тісто 1/3 начинки.
тістечко
11. Зверху покладіть шар тіста і наколи виделкою.
тістечко
12. Випікайте в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.
тістечко
13. Охолодіть і наріжте на тістечка.
тістечко
14. Шоколад розтопіть на водяній бані і покрийте тістечка зверху глазур'ю.
тістечко
15. Смачного!

Схожі рецепти