Тістечко «місце»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт традиційної угорської кухні і назва тістечка походить від прізвища кондитера. Цікаво, що тісто дріжджове, але "доходить" воно в холодильнику. І дріжджі тут замість розпушувача.
Рецепт традиційний угорський, тому точно дотримуйтесь рецептурі і технології приготування.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Мед - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Горіхи волоські - 200 грам (начинка)
- Джем абрикосовий - 300 грам (начинка)
- Цукор - 50 грам (начинка)
- Шоколад молочний - 100 грам (глазур)
- Масло рослинне - 25 мілілітрів (глазур)
1. Тепле молоко перемішайте з медом і дріжджами. Дочекайтеся піни.
2. Масло кімнатної температури збийте з цукром, ванільним цукром і кардамоном.
3. Просійте всю муку з сіллю і розпушувачем.
4. Вбийте яйце.
5. Додайте дріжджову масу.
6. Замісити тісто. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 2-3 годину.
7. Для начинки волоські горіхи подрібніть.
8. Додайте джем і перемішайте.
9. Тісто розділи 4 частини. Розкачайте кожну в прямокутник, товщиною близько 5 мм.
10. Чергуйте: тісто 1/3 начинки, тісто 1/3 начинки, тісто 1/3 начинки.
11. Зверху покладіть шар тіста і наколи виделкою.
12. Випікайте в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.
13. Охолодіть і наріжте на тістечка.
14. Шоколад розтопіть на водяній бані і покрийте тістечка зверху глазур'ю.
15. Смачного!