Пиріг-торт «місце»
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг - поєднання непоєднуваного: пісочно-дріжджове тісто і кисло-солодка начинка з абрикосовим варенням, горіхами і глазур'ю. Подивіться, як приготувати пиріг-торт "жербо", порадуйте їм рідних.
Цей пиріг виходить набагато смачніше, якщо подавати його на другий день, але і на перший день він розлітається на "ура" . Абрикосовий джем в поєднанні з цукром і горіхами робить начинку злегка кислому, що надає пирога родзинку. Так як коржі досить тонкі, навіть не сильно волога прошарок робить їх м'якими і смачними. Шоколадна глазур обов'язкове, але за бажанням верх торта-пирога можна посипати кокосовою стружкою або горіхами.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 250 грам(100г в тісто, 150г для начинки)
- Вершкове масло - 250 грам (або маргарину)
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Грецькі горіхи - 200 грам
- Вершкове масло 85% - 70 грам
- Шоколад чорний - 100 грам
- Абрикосове варення - 200 мілілітрів (або джем)
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Просіяне борошно змішайте з дріжджами і розпушувачем. Тепле молоко перемішайте з цукром і яйцем. Маргарин або вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі, дайте злегка охолонути.
2. Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші, замісіть тісто (жирне, пухке). Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
3. Приготуйте начинку: абрикосове варення подрібніть блендером, додайте до подрібненим горіхам і змішайте з цукром. Тісто розділіть на три частини і розкачати в тонкий пласт розміром з форму.
4. Дно форми застеліть пергаментом, викладіть один корж і змастіть його половиною начинки. Зверху викладіть другий корж, змастіть його начинкою і накрийте третім коржем. Залиште пиріг на 30-40 хвилин.
5. Наколи виделкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Для глазурі шоколад з вершковим маслом нагрійте на паровій лазні або в мікрохвильовці до однорідності.
6. Теплий пиріг полийте глазур'ю. Дайте пирогу повністю охолонути і наріжте на квадрати. Смачного!