Рецепт Пиріг-торт «місце» фото

Пиріг-торт «місце»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей пиріг - поєднання непоєднуваного: пісочно-дріжджове тісто і кисло-солодка начинка з абрикосовим варенням, горіхами і глазур'ю. Подивіться, як приготувати пиріг-торт"Жербо" , порадуйте їм рідних.

Опис приготування:

Цей пиріг виходить набагато смачніше, якщо подавати його на другий день, але і на перший день він розлітається на"ура" . Абрикосовий джем в поєднанні з цукром і горіхами робить начинку злегка кислому, що надає пирога родзинку. Так як коржі досить тонкі, навіть не сильно волога прошарок робить їх м'якими і смачними. Шоколадна глазур обов'язкове, але за бажанням верх торта-пирога можна посипати кокосовою стружкою або горіхами.

  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 250 грам(100г в тісто, 150г для начинки)
  • Вершкове масло - 250 грам (або маргарину)
  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Грецькі горіхи - 200 грам
  • Вершкове масло 85% - 70 грам
  • Шоколад чорний - 100 грам
  • Абрикосове варення - 200 мілілітрів (або джем)
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
пиріг-торт
1. Просіяне борошно змішайте з дріжджами і розпушувачем. Тепле молоко перемішайте з цукром і яйцем. Маргарин або вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі, дайте злегка охолонути.
пиріг-торт
2. Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші, замісіть тісто (жирне, пухке). Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
пиріг-торт
3. Приготуйте начинку: абрикосове варення подрібніть блендером, додайте до подрібненим горіхам і змішайте з цукром. Тісто розділіть на три частини і розкачати в тонкий пласт розміром з форму.
пиріг-торт
4. Дно форми застеліть пергаментом, викладіть один корж і змастіть його половиною начинки. Зверху викладіть другий корж, змастіть його начинкою і накрийте третім коржем. Залиште пиріг на 30-40 хвилин.
пиріг-торт
5. Наколи виделкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Для глазурі шоколад з вершковим маслом нагрійте на паровій лазні або в мікрохвильовці до однорідності.
пиріг-торт
6. Теплий пиріг полийте глазур'ю. Дайте пирогу повністю охолонути і наріжте на квадрати. Смачного!

Схожі рецепти