Тушонка з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Тушонка з яловичини, приготована власними руками, це оригінальне і смачне блюдо. Його можна їсти як самостійну страву, можна приготувати з гарніром.
Опис приготування:
Приготування:
М'ясо добре промити і відокремити від кісток, плівки і жиру. Нарізати невеликими шматочками. Покласти в окремий посуд і змішати з сіллю і спеціями. Нехай воно маринується. З кісток і обрізків зварити бульйон. Процідити бульйон і остудити.
Банки можна взяти півлітрові або літрові. Добре промити банки і простерилізувати. У банки треба скласти м'ясо щільно, щоб не залишалося порожнеч. Якщо м'ясо не просочилося власним соком, туди можна долити приготований бульйон. Прикрити банки кришками. На деко налити трохи води і опустити туди приготовлені банки. Поставити в холодну духовку, щоб вона прогрівається разом з банками. Температуру в духовці треба встановити на 110 градусів. Щоб тушонка з яловичини приготувалася до м'якості треба протримати її в духовці не менше трьох годин. Варити м'ясо потрібно до тих пір, поки сік в банках не досягне повного кипіння.
Банки витягнути з духовки, закатати кришками і перевернути. Через 5-6 хвилин банки знову перевернути і закрити ковдрою, поки вони повністю не охолонуть. Зберігати тушонку найкраще в холодильнику або в холодному місці.
- М'ясо яловиче - 3-4 кілограм
- Сіль, лавровий лист, перець - За смаком
М'ясо добре промити і відокремити від кісток, плівки і жиру. Нарізати невеликими шматочками. Покласти в окремий посуд і змішати з сіллю і спеціями. Нехай воно маринується. З кісток і обрізків зварити бульйон. Процідити бульйон і остудити.
Банки можна взяти півлітрові або літрові. Добре промити банки і простерилізувати. У банки треба скласти м'ясо щільно, щоб не залишалося порожнеч. Якщо м'ясо не просочилося власним соком, туди можна долити приготований бульйон. Прикрити банки кришками. На деко налити трохи води і опустити туди приготовлені банки. Поставити в холодну духовку, щоб вона прогрівається разом з банками. Температуру в духовці треба встановити на 110 градусів. Щоб тушонка з яловичини приготувалася до м'якості треба протримати її в духовці не менше трьох годин. Варити м'ясо потрібно до тих пір, поки сік в банках не досягне повного кипіння.
Банки витягнути з духовки, закатати кришками і перевернути. Через 5-6 хвилин банки знову перевернути і закрити ковдрою, поки вони повністю не охолонуть. Зберігати тушонку найкраще в холодильнику або в холодному місці.