Рецепт Тушонка з яловичини фото

Тушонка з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 36
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Тушонка з яловичини, приготована власними руками, це оригінальне і смачне блюдо. Його можна їсти як самостійну страву, можна приготувати з гарніром.

Опис приготування:

Приготування:

М'ясо добре промити і відокремити від кісток, плівки і жиру. Нарізати невеликими шматочками. Покласти в окремий посуд і змішати з сіллю і спеціями. Нехай воно маринується. З кісток і обрізків зварити бульйон. Процідити бульйон і остудити.

Банки можна взяти півлітрові або літрові. Добре промити банки і простерилізувати. У банки треба скласти м'ясо щільно, щоб не залишалося порожнеч. Якщо м'ясо не просочилося власним соком, туди можна долити приготований бульйон. Прикрити банки кришками. На деко налити трохи води і опустити туди приготовлені банки. Поставити в холодну духовку, щоб вона прогрівається разом з банками. Температуру в духовці треба встановити на 110 градусів. Щоб тушонка з яловичини приготувалася до м'якості треба протримати її в духовці не менше трьох годин. Варити м'ясо потрібно до тих пір, поки сік в банках не досягне повного кипіння.

Банки витягнути з духовки, закатати кришками і перевернути. Через 5-6 хвилин банки знову перевернути і закрити ковдрою, поки вони повністю не охолонуть. Зберігати тушонку найкраще в холодильнику або в холодному місці.


  • М'ясо яловиче - 3-4 кілограм
  • Сіль, лавровий лист, перець - За смаком
Приготування:

М'ясо добре промити і відокремити від кісток, плівки і жиру. Нарізати невеликими шматочками. Покласти в окремий посуд і змішати з сіллю і спеціями. Нехай воно маринується. З кісток і обрізків зварити бульйон. Процідити бульйон і остудити.

Банки можна взяти півлітрові або літрові. Добре промити банки і простерилізувати. У банки треба скласти м'ясо щільно, щоб не залишалося порожнеч. Якщо м'ясо не просочилося власним соком, туди можна долити приготований бульйон. Прикрити банки кришками. На деко налити трохи води і опустити туди приготовлені банки. Поставити в холодну духовку, щоб вона прогрівається разом з банками. Температуру в духовці треба встановити на 110 градусів. Щоб тушонка з яловичини приготувалася до м'якості треба протримати її в духовці не менше трьох годин. Варити м'ясо потрібно до тих пір, поки сік в банках не досягне повного кипіння.

Банки витягнути з духовки, закатати кришками і перевернути. Через 5-6 хвилин банки знову перевернути і закрити ковдрою, поки вони повністю не охолонуть. Зберігати тушонку найкраще в холодильнику або в холодному місці.

Схожі рецепти