Рецепт Домашня тушонка фото

Домашня тушонка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Заготовки, Консервація

Тушонка винахід чисто радянське, з неї готували найрізноманітніші страви. Сьогодні страви з неї - вишукування, а сама домашня тушонка - відмінний спосіб законсервувати м'ясо для тривалого зберігання.

Домашня тушонка готується нескладно. Я б навіть сказала, що дуже просто. На її приготування йде близько 5 годин, однак особливої ​​уваги не потрібно. Поставив каструлю з м'ясом в духовку і забув про неї на 4 годину, потім згадав - закатав в банки і готово Зберігається м'ясо таким чином близько 3-4 місяців, що дуже зручно і практично. Спробуйте, я думаю, що простий рецепт домашньої тушонки доведеться вам до душі. Гарного дня!

  • Пісна свинина або яловичина - 3600 грам
  • Лавровий лист - 6 штук
  • Чорний перець - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 9 зубчиків
  • Сіль - - За смаком
домашня тушонка - фото крок 1
М'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі кубики, максимально видаливши жир.
домашня тушонка - фото крок 2
Шматочки м'яса складаємо в гусятницю або в товстостінну каструлю, солимо, перчимо їх, додаємо дрібно нарізаний часник, лавровий лист. Накриваємо кришкою і відправляємо випікатися в духовку при 120 градусах на 4-6 годин.
домашня тушонка - фото крок 3
Потім стерилізуємо банки. Для цього їх спочатку гарненько моєму, а потім поміщаємо в духовку на 15 хвилин.
домашня тушонка - фото крок 4
М'ясо перекладаємо в банки з виділився соком.
домашня тушонка - фото крок 5
Коли м'ясо ще гаряче туго закупорюємо банки кришками.
домашня тушонка - фото крок 6
Банки перевертаємо і даємо їм охолонути в теплому місці, потім зберігаємо їх в прохолодному місяці кілька місяців.

Схожі рецепти