Домашня тушонка
(покроковий рецепт з фото)
Тушонка винахід чисто радянське, з неї готували найрізноманітніші страви. Сьогодні страви з неї - вишукування, а сама домашня тушонка - відмінний спосіб законсервувати м'ясо для тривалого зберігання.
Домашня тушонка готується нескладно. Я б навіть сказала, що дуже просто. На її приготування йде близько 5 годин, однак особливої уваги не потрібно. Поставив каструлю з м'ясом в духовку і забув про неї на 4 годину, потім згадав - закатав в банки і готово Зберігається м'ясо таким чином близько 3-4 місяців, що дуже зручно і практично. Спробуйте, я думаю, що простий рецепт домашньої тушонки доведеться вам до душі. Гарного дня!
- Пісна свинина або яловичина - 3600 грам
- Лавровий лист - 6 штук
- Чорний перець - 2 Ст. Ложки
- Часник - 9 зубчиків
- Сіль - - За смаком
М'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі кубики, максимально видаливши жир.
Шматочки м'яса складаємо в гусятницю або в товстостінну каструлю, солимо, перчимо їх, додаємо дрібно нарізаний часник, лавровий лист. Накриваємо кришкою і відправляємо випікатися в духовку при 120 градусах на 4-6 годин.
Потім стерилізуємо банки. Для цього їх спочатку гарненько моєму, а потім поміщаємо в духовку на 15 хвилин.
М'ясо перекладаємо в банки з виділився соком.
Коли м'ясо ще гаряче туго закупорюємо банки кришками.
Банки перевертаємо і даємо їм охолонути в теплому місці, потім зберігаємо їх в прохолодному місяці кілька місяців.