Домашня тушонка з свинини
(покроковий рецепт з фото)
Консерви можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Якщо ви ще не знаєте, як зробити домашню тушонку зі свинини, тоді цей рецепт для вас. Дивовижні м'ясні консерви, які їдять навіть діти.
Рецепт приготування домашньої тушонки зі свинини дуже простий, хоч і займає досить багато часу. Такі консерви стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру, а також перекусом на природі. Головне - це натуральні інгредієнти, так що в якості приготовленої тушонки можна бути впевненими.
- Свинина - 4 кілограма
- Цибулина - 2-3 штук (по бажанню)
- Сіль - 1-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Перець - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Лавровий лист - 10-12 штук (по бажанню)
1. Для початку необхідно зайнятися м'ясом. Якщо ви готуєте тушонку перший раз, можна взяти інгредієнтів всього на 1 баночку. Свинину потрібно ретельно вимити і нарізати середніми шматочками (тут все залежить від ваших смакових уподобань - можна нарізати зовсім дрібними шматочками, тоді структура тушонки буде більш однорідна, або великими, щоб шматочки в процесі приготування не втратили свою форму). Класичний рецепт домашньої тушонки зі свинини передбачає використання м'яса середньої жирності.
2. Посолити і поперчити м'ясо за смаком. Все ретельно перемішати і відправити в холодильник на 30-40 хвилин. При бажанні можна для смаку і м'якості додати трохи цибулі. Його потрібно очистити і пропустити через м'ясорубку, а потім отриману суміш додати до м'яса. Також можна додати і інші спеції для м'яса, однак важливо не переборщити, щоб не перебити смак тушонки.
3. Банки для тушонки потрібно як слід вимити і простерилізувати. На дно кожної банки при бажанні можна викласти лавровий листочок і перець горошком.
4. Розкласти м'ясо по стерилізованих банках. Окремо закип'ятити воду і додати в банки з тушонкою.
5. Варіантів, як зробити домашню тушонку зі свинини існує кілька. Можна відправити її в духовку, наприклад, а також приготувати в скороварці або каструлі. На дно каструлі викласти рушник і акуратно поставити банки, попередньо накривши їх кришками (нещільно закручуючи). Залити воду, довести до кипіння і накрити кришкою. На повільному вогні готувати тушонку близько 3-4 годин. Важливо стежити за рівнем води, а при необхідності додати ще.
6. Після приготування щільно закрутити кришки і перевернути банки догори дном. Залишити до повного охолодження. Зберігати тушонку можна в прохолодному приміщенні або холодильнику.