Домашня тушонка з свинини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Консерви можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Якщо ви ще не знаєте, як зробити домашню тушонку зі свинини, тоді цей рецепт для вас. Дивовижні м'ясні консерви, які їдять навіть діти.
Опис приготування:
Рецепт приготування домашньої тушонки зі свинини дуже простий, хоч і займає досить багато часу. Такі консерви стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру, а також перекусом на природі. Головне - це натуральні інгредієнти, так що в якості приготовленої тушонки можна бути впевненими.
- Свинина - 4 кілограма
- Цибулина - 2-3 штук (по бажанню)
- Сіль - 1-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Перець - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Лавровий лист - 10-12 штук (по бажанню)
1. Для початку необхідно зайнятися м'ясом. Якщо ви готуєте тушонку перший раз, можна взяти інгредієнтів всього на 1 баночку. Свинину потрібно ретельно вимити і нарізати середніми шматочками (тут все залежить від ваших смакових уподобань - можна нарізати зовсім дрібними шматочками, тоді структура тушонки буде більш однорідна, або великими, щоб шматочки в процесі приготування не втратили свою форму). Класичний рецепт домашньої тушонки зі свинини передбачає використання м'яса середньої жирності.
2. Посолити і поперчити м'ясо за смаком. Все ретельно перемішати і відправити в холодильник на 30-40 хвилин. При бажанні можна для смаку і м'якості додати трохи цибулі. Його потрібно очистити і пропустити через м'ясорубку, а потім отриману суміш додати до м'яса. Також можна додати і інші спеції для м'яса, однак важливо не переборщити, щоб не перебити смак тушонки.
3. Банки для тушонки потрібно як слід вимити і простерилізувати. На дно кожної банки при бажанні можна викласти лавровий листочок і перець горошком.
4. Розкласти м'ясо по стерилізованих банках. Окремо закип'ятити воду і додати в банки з тушонкою.
5. Варіантів, як зробити домашню тушонку зі свинини існує кілька. Можна відправити її в духовку, наприклад, а також приготувати в скороварці або каструлі. На дно каструлі викласти рушник і акуратно поставити банки, попередньо накривши їх кришками (нещільно закручуючи). Залити воду, довести до кипіння і накрити кришкою. На повільному вогні готувати тушонку близько 3-4 годин. Важливо стежити за рівнем води, а при необхідності додати ще.
6. Після приготування щільно закрутити кришки і перевернути банки догори дном. Залишити до повного охолодження. Зберігати тушонку можна в прохолодному приміщенні або холодильнику.