Домашня тушонка з курки
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати чудову домашню тушонку з курячого м'яса. Таку закуску можна подати до святкового столу або просто намазувати на бутерброди з маслом / майонезом. Рекомендую!
Вашій увазі пропоную простий рецепт приготування домашньої тушонки з курки. Увага! Скляні банки обов'язково повинні бути сухими, рідина не потрібно наливати. Також рекомендую не відкривати духовку під час приготування, щоб не заходив зайве повітря. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
Курячу тушку промийте. Видаліть залишки пір'я, а м'ясо обробити на кілька шматків. Солимо і перчимо до смаку.
Часник очищаємо, розрізаємо кожен зубчик на кілька частин. У чисті сухі банки утрамбовуємо курку з часником поперемінно.
Кладемо на курку лаврове листя. Беремо лист фольги, складаємо його в 3-4 рази, робимо щільну кришку. Ставимо банки на нижню полицю холодної духовки. Виставляємо температуру 150 градусів, готуємо 40 хвилин.
Через 40 хвилин збільшуємо температуру до 180 градусів. Готуємо ще одну годину. Вимикаємо духовку і залишаємо тушонку ще на півгодини в духовці (не відкривати! ). Смачного!