Тушонка домашня
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати рецепт, як приготувати тушонку домашню без особливих зусиль. Тут все інгредієнти тільки натуральні. Готувати будемо в духовці, а потім відразу закочувати. Рекомендую!
Цей рецепт розрахований на приготування тушонки в літровій банці. М'ясо ви, звичайно ж, можете вибрати на свій розсуд: свинину, яловичину, курку або інше. Обов'язково послідовно виконуйте вказівки з приготування в духовці. У гарячу духовку банку не ставимо, інакше лопне! сподіваюся, у вас вийде приготувати смачну і ситну домашню тушонку і ви візьмете цей рецепт собі на замітку.
- М'ясо - 0, 8-0, 9 кілограма (м'яка частина)
- Сало - 100 грам (або жир)
- Чорний перець горошком - 6 штук
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
1
Промите м'ясо наріжте великими шматками, а сало - шматочками подрібніше.
2
У підготовлену чисту банку киньте перець і лавровий лист. Акуратно і щільно заповніть банку м'ясом, залишивши буквально 4 см вгорі. Цей верхній шар наповніть салом. Після цього зверху полийте сало водою і посоліть.
3
Накрийте заповнену ємність кришкою для консервування, але перед цим дістаньте з неї гумку.
4
Поставте банку на деко і відправте в духовку. Після цього включіть її і поставте розігріватися до 200 градусів.
5
Коли м'ясо в банку почне закипати, снизьте температуру до 150 градусів і залиште м'ясо готуватися на 3 годину.
6
Через три години акуратно дістаньте деко з банкою з духовки, вкладіть в кришку гумку і закатати банку. Переверніть банку денцем вгору і залиште до повного охолодження. Готово!