Рецепт Тушонка домашня фото

Тушонка домашня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Яловичина, Сало
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки

Пропоную вам спробувати рецепт, як приготувати тушонку домашню без особливих зусиль. Тут все інгредієнти тільки натуральні. Готувати будемо в духовці, а потім відразу закочувати. Рекомендую!

Цей рецепт розрахований на приготування тушонки в літровій банці. М'ясо ви, звичайно ж, можете вибрати на свій розсуд: свинину, яловичину, курку або інше. Обов'язково послідовно виконуйте вказівки з приготування в духовці. У гарячу духовку банку не ставимо, інакше лопне! сподіваюся, у вас вийде приготувати смачну і ситну домашню тушонку і ви візьмете цей рецепт собі на замітку.

  • М'ясо - 0, 8-0, 9 кілограма (м'яка частина)
  • Сало - 100 грам (або жир)
  • Чорний перець горошком - 6 штук
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - 2 чайних ложки
1
Промите м'ясо наріжте великими шматками, а сало - шматочками подрібніше.
2
У підготовлену чисту банку киньте перець і лавровий лист. Акуратно і щільно заповніть банку м'ясом, залишивши буквально 4 см вгорі. Цей верхній шар наповніть салом. Після цього зверху полийте сало водою і посоліть.
3
Накрийте заповнену ємність кришкою для консервування, але перед цим дістаньте з неї гумку.
4
Поставте банку на деко і відправте в духовку. Після цього включіть її і поставте розігріватися до 200 градусів.
5
Коли м'ясо в банку почне закипати, снизьте температуру до 150 градусів і залиште м'ясо готуватися на 3 годину.
6
Через три години акуратно дістаньте деко з банкою з духовки, вкладіть в кришку гумку і закатати банку. Переверніть банку денцем вгору і залиште до повного охолодження. Готово!

Схожі рецепти