Тушковані овочі з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва особливо добре готувати взимку, коли на вулиці холодно, а організм гостро потребує вітамінів і поживної їжі. Пропоную варіацію овочевого рагу, як приготувати тушковані овочі з сочевицею.
Сочевиця надає густу консистенцію, а також робить страву більш ситним. Замість сочевиці, можна спробувати горох або квасоля. Ви можете варіювати кількість і різноманітність овочів. Подавайте блюдо гарячим, можна прикрасити його зеленню або сметаною.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 85 грам
- Суха червона сочевиця - 1 Склянка
- Морква - 220 грам
- Картопля - 1 штука
- Овочевий бульйон - 6 склянок
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Chesnok чистий і цибулю. Наріжте кубиками цибулю, а часник подрібніть. Покладіть цибулю і часник в каструлю з розігрітим оливковою олією і готуйте на середньому вогні поки цибуля не стане м'яким.
2. Щойно цибуля стане м'яким, додайте в каструлю томатну пасту.
3. Гарненько перемішайте, готуйте цибулю 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
4. Ретельно промийте під проточною водою в друшляку сочевицю.
5. Промийте, очистіть і наріжте кубиками картоплю і моркву. Додайте в каструлю картоплю, морква і сочевицю.
6. Влийте в каструлю овочевий бульйон, додайте тмин, паприку і кайенский перець. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до мінімальної, накрийте кришкою і готуйте протягом 30 хвилин.
7. Після 30-ти хвилинного кипіння сочевиця стане м'якою і набубнявіє. Перемішайте, сіль і poperčite вир.
8. До столу блюдо подавайте гарячим відразу після приготування.