Рецепт Тушковані овочі з сочевицею фото

Тушковані овочі з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Картопля , Бобові , Морква , Цибуля , Сочевиця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Ця страва особливо добре готувати взимку, коли на вулиці холодно, а організм гостро потребує вітамінів і поживної їжі. Пропоную варіацію овочевого рагу, як приготувати тушковані овочі з сочевицею.

Опис приготування:

Сочевиця надає густу консистенцію, а також робить страву більш ситним. Замість сочевиці, можна спробувати горох або квасоля. Ви можете варіювати кількість і різноманітність овочів. Подавайте блюдо гарячим, можна прикрасити його зеленню або сметаною.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 85 грам
  • Суха червона сочевиця - 1 Склянка
  • Морква - 220 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Овочевий бульйон - 6 склянок
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Каєнський перець - 1 щіпка
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 1
1. Chesnok чистий і цибулю. Наріжте кубиками цибулю, а часник подрібніть. Покладіть цибулю і часник в каструлю з розігрітим оливковою олією і готуйте на середньому вогні поки цибуля не стане м'яким.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 2
2. Щойно цибуля стане м'яким, додайте в каструлю томатну пасту.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 3
3. Гарненько перемішайте, готуйте цибулю 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 4
4. Ретельно промийте під проточною водою в друшляку сочевицю.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 5
5. Промийте, очистіть і наріжте кубиками картоплю і моркву. Додайте в каструлю картоплю, морква і сочевицю.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 6
6. Влийте в каструлю овочевий бульйон, додайте тмин, паприку і кайенский перець. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до мінімальної, накрийте кришкою і готуйте протягом 30 хвилин.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 7
7. Після 30-ти хвилинного кипіння сочевиця стане м'якою і набубнявіє. Перемішайте, сіль і poperčite вир.
тушковані овочі з сочевицею - фото крок 8
8. До столу блюдо подавайте гарячим відразу після приготування.

Схожі рецепти