Рецепт Тушковані овочі з грибами і гречкою фото

Тушковані овочі з грибами і гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Гриби , Гречка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий рецепт приготування смачної страви з овочів і грибів на обід.

Опис приготування:

1. Відварити гречану крупу в киплячому грибному бульйоні 20 хвилин. Між іншим, розчавити часник і дрібно нарізати цибулю. Розтопити в сковорідці шматочок масла. Обсмажити цибулю і часник.

2. Промити й нарізати гриби. Моркву почистити і натерти на тертці. Промити паприку, нарізати на дрібні шматочки. Викласти гриби в сковороду. Потім додати моркву і перець. Покришити петрушкою, меленим чорним перцем і ретельно перемішати.

3. Перелити трохи бульйону з гречки в сковороду. Додати готову гречку до овочів. Гасити кілька хвилин, до википання рідини.

  • Гречка - 240 грам
  • Грибний бульйон - 1 літр
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Морква - 4 штуки
  • Гриби - 10-12 штук
  • Червоний перець паприка - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 скибочку
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Петрушка - 1 Склянка
1. Відварити гречану крупу в киплячому грибному бульйоні 20 хвилин. Між іншим, розчавити часник і дрібно нарізати цибулю. Розтопити в сковорідці шматочок масла. Обсмажити цибулю і часник.

2. Промити й нарізати гриби. Моркву почистити і натерти на тертці. Промити паприку, нарізати на дрібні шматочки. Викласти гриби в сковороду. Потім додати моркву і перець. Покришити петрушкою, меленим чорним перцем і ретельно перемішати.

3. Перелити трохи бульйону з гречки в сковороду. Додати готову гречку до овочів. Гасити кілька хвилин, до википання рідини.

Схожі рецепти