Тушковані овочі з грибами і гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування смачної страви з овочів і грибів на обід.
1. Відварити гречану крупу в киплячому грибному бульйоні 20 хвилин. Між іншим, розчавити часник і дрібно нарізати цибулю. Розтопити в сковорідці шматочок масла. Обсмажити цибулю і часник.
2. Промити й нарізати гриби. Моркву почистити і натерти на тертці. Промити паприку, нарізати на дрібні шматочки. Викласти гриби в сковороду. Потім додати моркву і перець. Покришити петрушкою, меленим чорним перцем і ретельно перемішати.
3. Перелити трохи бульйону з гречки в сковороду. Додати готову гречку до овочів. Гасити кілька хвилин, до википання рідини.
- Гречка - 240 грам
- Грибний бульйон - 1 літр
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Морква - 4 штуки
- Гриби - 10-12 штук
- Червоний перець паприка - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 скибочку
- Чорний перець - 1 щіпка
- Петрушка - 1 Склянка
1. Відварити гречану крупу в киплячому грибному бульйоні 20 хвилин. Між іншим, розчавити часник і дрібно нарізати цибулю. Розтопити в сковорідці шматочок масла. Обсмажити цибулю і часник.
2. Промити й нарізати гриби. Моркву почистити і натерти на тертці. Промити паприку, нарізати на дрібні шматочки. Викласти гриби в сковороду. Потім додати моркву і перець. Покришити петрушкою, меленим чорним перцем і ретельно перемішати.
3. Перелити трохи бульйону з гречки в сковороду. Додати готову гречку до овочів. Гасити кілька хвилин, до википання рідини.
2. Промити й нарізати гриби. Моркву почистити і натерти на тертці. Промити паприку, нарізати на дрібні шматочки. Викласти гриби в сковороду. Потім додати моркву і перець. Покришити петрушкою, меленим чорним перцем і ретельно перемішати.
3. Перелити трохи бульйону з гречки в сковороду. Додати готову гречку до овочів. Гасити кілька хвилин, до википання рідини.