Тушковане м'ясо в йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованого м'яса в йогурті.
Кількість порцій: 5-6
- Баранина - 750 грам
- Топлене або вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Середня цибулина - 1 штука (нарізати)
- Йогурт - 1 літр
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль, білий перець - - За смаком

У скороварці розтопіть масло, потім додайте нарізану цибулю і м'ясо, приправить кардамоном, сіль і білим перцем. Готувати поки м'ясо не почне змінювати колір і виділяється сік не почне випаровуватися.

Далі, додайте воду, що б м'ясо було приховано. Накрийте кришкою і готуйте протягом 30 хвилин.

Процідіть йогурт через сито в сковороду з широкими краями і потім, додайте 1 ç.l. Солі. Якщо пропустити цей крок, то йогурт згорнеться при приготуванні.

Розчиніть кукурудзяний крохмаль у воді, добре перемішайте і додайте до йогурту.

Увімкніть плиту на повільний вогонь і доведіть йогурт до кипіння, постійно помішуючи, коли йогурт злегка загусне відставте в сторону.

Як тільки м'ясо приготовлено, перекладіть його в іншу глибоку сковороду і додайте 3 чашки бульйону.

Тепер, додайте в м'ясо готовий йогурт і добре перемішайте дерев'яною ложкою.

Додайте нути.

Готуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин. Нехай всі смаки змішаються.

Готово. Подавайте з відвареним в бульйоні рисом. Смачного.