Тушкована телятина з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Таке смачне і м'яке мяско буде відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром, як з макаронами, так і з рисом, картоплею або гречкою, а ніжна ароматна підлива доповнить блюдо і зробить його ще ситніше.
З усіма господинями, які роздумують, що ж приготувати сьогодні на вечерю, я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом і розповісти, як зробити тушковану телятину з підливою. Я взагалі люблю все м'ясні страви, але таке мяско готую найчастіше, тому що воно завжди виходить дуже смачним і ніжним, підливу я роблю окремо від телятини, а вже потім з'єдную все разом з гарніром. У підсумку з цим простим рецептом тушкованою телятини з підливою у мене виходить дуже ситний повноцінний вечерю на трьох-чотирьох чоловік.
- Телятина - 1 кілограм
- Морква - 2 штуки
- Селера стебла - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вино біле сухе - 500 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки(1 - для обсмажування м'яса, 2 - для приготування підливи)
- Борошно - 5 Ст. Ложок(2, 5 - для обвалки м'яса, 2, 5 - для підливи)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку змішуємо в мисочці пару ложок борошна з сіллю і меленим чорним перцем.
Телятину ретельно промиваємо, висушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо на порційні шматки (3-4 шт), потім обвалюють м'ясо в борошняної суміші.
Тепер ставимо сковороду на вогонь, розтоплюємо в ній столову ложку вершкового масла, додаємо дві ложки рослинної і обсмажуємо в цій суміші телятину до золотистої скоринки, хвилин 13-15.
Перекладаємо поки м'ясо в чисту тарілку.
Далі чистимо цибулю і нарізаємо його і селеру на невеликі кубики.
Морква також чистимо і тремо на крупній тертці.
Викладаємо ріпчасту цибулю, морква і селера на сковороду, в якій смажили м'ясо.
Смажимо їх на середньому вогні хвилин 10, а потім викладаємо на сковороду до овочів обсмажене м'ясо.
Заливаємо все вином, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо телятину з овочами протягом 2 годин на повільному вогні.
Після закінчення двох годин наше м'ясо готове, і ми знову перекладаємо його в тарілку.
У чистій сковороді знову розтоплюємо 1, 5-2 ложки вершкового масла.
Висипаємо в розтоплене масло 2-3 ложки борошна, швиденько все перемішуємо і обсмажуємо борошно протягом 1 хвилини.
В отриману кремообразную масу, постійно помішуючи її, починаємо вводити залишилася після гасіння м'яса суміш овочів з вином. Додаємо в підливу сіль і перець за смаком і готуємо її, помішуючи, на самому слабкому вогні 8-10 хвилин.
Ось тепер нам залишилося тільки викласти телятину з улюбленим гарніром на тарілочку і полити все підливою. Приємного всім апетиту!