Тушкована свинина з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Яблука і свинина непогано поєднуються в цій страві. Ніжне м'ясо, соковиті шматочки фруктів і чудовий вершковий соус. Просто пальчики оближеш!
Апетитну свинину з яблуками готуйте так: поріжте м'ясо, яблука і цибуля. Обсмажте свинину на рослинній олії, потім зніміть її, а на ту ж сковороду викладіть цибулю. Злегка обсмажте його, додайте бренді і трохи тушкуйте. Потім поверніть м'ясо, додайте яблука, бульйон і чебрець. Доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою 40 хвилин. Потім приберіть м'ясо і фрукти зі сковороди, а на неї влийте вершки і прокип'ятіть 5 хвилин. Готову страву можна за бажанням полити вершковим соусом і прикрасити свіжою зеленню. Смачного!
- Свинина - 800 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Вершки - 0, 5 склянки
- Бренді - 60 мілілітрів
- Сухий чебрець - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
М'ясо порізати, приправити сіллю, поперчіть і обсмажте до золотистого кольору.
Зніміть свинину, а на тій же сковороді злегка обсмажити цибулю, додайте бренді і протушкувати до випаровування рідини.
Поверніть м'ясо на сковороду, додайте порізані яблука, бульйон і чебрець. Доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою протягом 40 хвилин. Потім розкладіть м'ясо і фрукти по тарілках.
А в що залишився на сковороді соус влийте вершки і прокип'ятіть протягом 5 хвилин. Готову страву можна за бажанням полити вершковим соусом і прикрасити свіжою зеленню.