Свинина з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Свинина з яблуками в духовці виходить соковитою і ароматною. Печені яблука відмінно підходять для гарніру. А їх аромат, змішаний з ароматом розмарину і цибулі, зведе з розуму всіх ваших сусідів. Смакота!
Свинину з яблуками в духовці можна запікати в формі або спеціальному рукаві. При цьому, другий спосіб запікання рекомендую тим, хто не хоче мити дека і вважає за краще, коли страва готується у власному соку. Рецепт приготування свинини - дуже простий, та й інгредієнтів в ньому - мало. Головне - високоякісне м'ясо.
Отже, як приготувати свинину з яблуками в духовці?
1. Свинину натріть сіллю, перцем і рослинним (оливковою) маслом. Відкладіть, поки будете готувати овочі та фрукти.
2. Яблука промийте, виріжте серцевину і наріжте на 4 часточки.
3. Часник очистіть від шкірки.
4. Цибулю очистіть і наріжте на 4 часточки.
5. Противопригарного форму змажте рослинним маслом. Викладіть в неї м'ясо. Навколо м'яса розподіліть яблука, цибуля і часник. Зверху на м'ясо насипте сушеного розмарину.
6. Випікайте свинину з яблуками в розігрітій до 180 градусів духовці. Свинина по часу печеться тільки годин, скільки кілограмів важить. У нас - кілограм, тому запікати будемо протягом години.
Готову свинину з яблуками подавайте з цибулею, часником і, безумовно, печеними яблуками. Вже на столі наріжте м'ясо шматочками. Подайте і ваш улюблений соус до м'яса.
Смачного!
- Корейка свиняча (без кістки) - 1 кілограм
- Яблука - 3-4 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка (краще - оливкова)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Отже, як приготувати свинину з яблуками в духовці?
1. Свинину натріть сіллю, перцем і рослинним (оливковою) маслом. Відкладіть, поки будете готувати овочі та фрукти.
2. Яблука промийте, виріжте серцевину і наріжте на 4 часточки.
3. Часник очистіть від шкірки.
4. Цибулю очистіть і наріжте на 4 часточки.
5. Противопригарного форму змажте рослинним маслом. Викладіть в неї м'ясо. Навколо м'яса розподіліть яблука, цибуля і часник. Зверху на м'ясо насипте сушеного розмарину.
6. Випікайте свинину з яблуками в розігрітій до 180 градусів духовці. Свинина по часу печеться тільки годин, скільки кілограмів важить. У нас - кілограм, тому запікати будемо протягом години.
Готову свинину з яблуками подавайте з цибулею, часником і, безумовно, печеними яблуками. Вже на столі наріжте м'ясо шматочками. Подайте і ваш улюблений соус до м'яса.
Смачного!