Свинина, запечена з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Свинина, запечена з яблуками, - це дуже смачно, просто пальчики оближеш. М'ясо, просочене соком яблук і овочів, з ароматними спеціями і гірчицею, стане по-справжньому святковим блюдом.
Свинина, запечена з яблуками, - класичне блюдо, яке готують у багатьох кухнях світу, а всіх рецептів просто не злічити. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати свинину з яблуками в спеціях, діжонськой гірчиці з часником. Яблука вберуть в себе надлишки жиру в м'ясі, додадуть аромат, а кислота зробить м'ясо м'яким і ніжним. Яблука можна взяти будь-які: послаще або покіслее, як вам більше подобається. Після запікання дайте м'ясу відпочити 10-15 хвилин. І ось таке просте, але дуже вишукану страву готове. Ідеально підійде не тільки для святкового столу, але і стане прекрасним вечерею для всієї родини!
- Свиняча корейка - 1, 5 кілограма
- Сухий чебрець - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Цибулевий порошок - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Червоний перець - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яблука - 6 штук
- Яблучний сидр - 2 склянки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 6-8 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Свинину промийте та висушіть, зробіть надрізи ножем і наріжте очищеними зубчиками часнику. Перев'яжіть кулінарною ниткою.
Спеції змішайте з гірчицею в глибокому посуді. Повапните м'ясо кашкою з спецій, поставте маринуватися на кілька годин.
Яблука, цибулю і моркву почистіть. Яблука і цибулю порізати на половинки і покладіть на деко. Зверху покладіть м'ясо.
Накрийте деко фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Через 30 хвилин, зніміть фольгу і протомитися в духовці ще 1 час, перевертаючи кожні 20 хвилин. Все готово!