Запечена свинина з чорносливом і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить готувати швидко, просто, смачно і апетитно, цей варіант цілком підійде. Невеликий набір інгредієнтів, мінімум зусиль і дивно класний результат. Дуже раджу рецепт!
Пропоную вам спробувати цей вдалий варіант, як приготувати запечену свинину з чорносливом і яблуками. Досить класичне поєднання смаків, згодні? При цьому виходить соковите і ароматне м'ясо, доповнене томління в м'ясних соках фруктами. Блюдо може бути подано як на кожен день, так і на святковий стіл.
- Свинина - 1 кілограм
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Перець - 1/2 чайних ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Яблуко - 3 штуки
- Чорнослив - 20 штук
1. Свинину вимийте і висушіть паперовим рушником. Зробіть гострим ножем надрізи.
2. Помістіть в них шматочки часнику.
3. З'єднайте сіль і спеції.
4. Натріть ними м'ясо з усіх боків. Духовку розігрійте до 220 градусів.
5. У жароміцних форму налийте олію, вино і воду, викладіть свинину і відправте в духовку на 10 хвилин. Після зменшите температуру до 180 градусів і запікайте ще хвилин 25.
6. За цей час очистіть і наріжте часточками яблука, на пару хвилин залийте окропом чорнослив і обсушити. Дістаньте форму, викладіть поруч фрукти і відправте назад в духовку. Запікайте свинину з чорносливом і яблуками ще близько півгодини (час залежить від розміру шматочка) до повної готовності.