Свинина з чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні навчу вас, як приготувати свинину з чорносливом в духовці. Блюдо виходить ароматне, ситне, з насиченим смаком, та ще й красиве на вигляд. Сам Бог велів на святковий стіл подавати!
Щодо цього рецепта приготування свинини з чорносливом в духовці у наших господинь може виникнути тільки одне питання - чому так мало картоплі? Так ось, ви маєте право додавати її в набагато більших кількостях, тоді вийде відразу і м'ясо, і гарнір. Але я гарнір використовувала в цьому випадку інший, а картопля просто "приймала удар на себе", - аж надто моя духовка любить спалювати страви знизу! Так що розповім, як зробити свинину з чорносливом в духовці, а ви вже рецепт підлаштовувати під себе!
- Свинина - 1 кілограм
- Картопля - 2 штуки
- Чорнослив - 300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - За смаком
1. Свинину промиваємо, видаляємо плівочки і зайвий жирок. Обсушити м'ясо серветками і натираємо сіллю, перцем і спеціями. Залишити на 10 хвилин "відпочити" .
2. За цей час якраз встигнете замочити чорнослив в гарячій воді і очистити і нарізати картоплю.
3. Тепер в м'ясі робимо надрізи, і туди трамбуємо шматочки віджатого чесносліва і часнику.
4. Тепер поміщаємо м'ясо і картоплю в пакет, загортаємо краю, і протикає голкою пакет зверху, щоб не лопнув в духовці.
5. В добре розпеченій духовці таке блюдо треба тримати 40-50 хвилин. Смачного!