Свинина з чорносливом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт для любителів солодкого м'яса, який можна використовувати хоч кожен день. Блюдо виходить неймовірно соковитим, а чорнослив надає смаку якусь загадку.
Як я вже сказала вище цей простий рецепт свинини з чорносливом в горщику чудово вийде в ваш повсякденний раціон, проте, на святковому столі таке блюдо теж порадує гостей. Загалом, це безпрограшний варіант, в якому немає ніяких зайвих інгредієнтів, і який з легкістю зможе приготувати навіть дилетант в кулінарному мистецтві. І тепер я з задоволенням розповім вам, як зробити свинину з чорносливом в горщику.
- Свинина - 400-500 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Крем - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
М'ясо нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо на нього свинину, обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Потім викладаємо обсмажене м'ясо на дно горщиків. Посипаємо шар невеликою кількістю солі і чорного перцю.
Цибулю нарізаємо півкільцями і так само обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Викладаємо цибулю поверх м'яса.
Потім робимо шар з 8-10 штучок чорносливу.
В самому кінці кладемо в кожен горщик по три ложки сметани. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і готуємо протягом 40 хвилин. Коли час закінчиться, вимикаємо вогонь і тримаємо горщик ще 20 хвилин в остигає духовці.