Рецепт Свинина з чорносливом в горщику фото

Свинина з чорносливом в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Відмінний рецепт для любителів солодкого м'яса, який можна використовувати хоч кожен день. Блюдо виходить неймовірно соковитим, а чорнослив надає смаку якусь загадку.

Як я вже сказала вище цей простий рецепт свинини з чорносливом в горщику чудово вийде в ваш повсякденний раціон, проте, на святковому столі таке блюдо теж порадує гостей. Загалом, це безпрограшний варіант, в якому немає ніяких зайвих інгредієнтів, і який з легкістю зможе приготувати навіть дилетант в кулінарному мистецтві. І тепер я з задоволенням розповім вам, як зробити свинину з чорносливом в горщику.

  • Свинина - 400-500 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
свинина з чорносливом в горщику - фото крок 1
М'ясо нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо на нього свинину, обсмажуємо з усіх боків до золотистого кольору. Потім викладаємо обсмажене м'ясо на дно горщиків. Посипаємо шар невеликою кількістю солі і чорного перцю.
свинина з чорносливом в горщику - фото крок 2
Цибулю нарізаємо півкільцями і так само обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Викладаємо цибулю поверх м'яса.
свинина з чорносливом в горщику - фото крок 3
Потім робимо шар з 8-10 штучок чорносливу.
свинина з чорносливом в горщику - фото крок 4
В самому кінці кладемо в кожен горщик по три ложки сметани. Накриваємо кришкою і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і готуємо протягом 40 хвилин. Коли час закінчиться, вимикаємо вогонь і тримаємо горщик ще 20 хвилин в остигає духовці.

Схожі рецепти