Свинина з гречкою в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви бажаєте смачно і ситно нагодувати все сім'ю з мінімальними витратами, то цей рецепт - то, що ви шукали. Сьогодні ми будемо запікати апетитну і ароматну гречку зі свининою.
Тут все дуже просто: беремо продукти, які є на кожній кухні, читаємо рецепт приготування свинини з гречкою в горщику і приступаємо до справи. А чому б і ні, адже трохи м'яса, гречка та овочі завжди знайдуться, а навіщо готувати на сковороді і в каструлі, якщо набагато смачніше виходить, коли запікати все одним махом в глиняних горщиках. А якщо ви мені не вірите, то просто один раз спробуйте і результат перевершить всі ваші очікування. Насправді, все геніальне - просто, і цей рецепт відмінне тому доказ.
- Свинина - 400 грам
- Гречка - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 4 склянки
Для початку нарізаємо свинину брусочками шириною близько 1 см.
Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі з усіх боків до золотистого кольору.
Тепер приготуємо зажарку. Для цього ми дрібно нарізаємо цибулю, морква трьом на крупній тертці і обсмажуємо все разом на сковороді.
Тепер починаємо викладаємо інгредієнти по горщикам. Першим шаром йде м'ясо, його треба злегка посолити і поперчити.
Зверху викладаємо обсмажені цибулю і моркву і насипаємо по півсклянки гречки в кожен горщик. Вливаємо по одній склянці води.
Тепер закриваємо кришками і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. А коли наша страва приготується, викладаємо його на тарілки і подаємо на стіл. Приємного всім апетиту!