Свинина з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Потрібен варіант нескладного повноцінного обіду чи вечері для всієї родини? Тоді пропоную вам простий рецепт свинини з гречкою, приготовленої в рукаві для запікання.
Це не зовсім класичний рецепт свинини з гречкою, швидше - експериментально-спрощений. Завдяки рукаву для запікання крупа виходить розсипчаста, а м'ясо соковите і м'яке. До того ж, приготування такої страви займає мінімум часу, зусиль і посуду.
- Свинина - 300-350 грам
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Спеції - 1 Чайна ложка
1. Для початку необхідно взяти гречану крупу і як слід її промити і просушити.
2. Рецепт приготування свинини з гречкою можна доповнити овочами, наприклад. Відмінно підійде для цієї страви морква, цибулина, помідори. В даному випадку використовується мінімальний набір інгредієнтів, щоб скоротити час приготування.
3. Промиту гречку відправити в миску. Свинину вимити, просушити і нарізати маленькими шматочками. Чим дрібніше буде порізано м'ясо, тим менше часу знадобиться для приготування. Надіслати м'ясо до гречки. Туди ж додати трохи солі і спеції для м'яса за смаком. Все ретельно перемішати.
4. Як випливає перемішавши, можна відправити весь вміст мисочки в рукав для запікання. Додати акуратно 2 склянки холодної води і ретельно закріпити краю рукава. Важливо зав'язати пакет так, щоб вода не витекла в процесі приготування. Покласти рукав з гречкою і м'ясом на деко або в форму для запікання і відправити в розігріту духовку.
5. Приблизно через 40-45 хвилин свинина з гречкою в домашніх умовах буде готова. Необхідно дати їй трохи охолонути, потім акуратно розрізати пакет і подавати блюдо до столу. При бажанні зверху можна присипати свіжою зеленню.