Свинина, тушкована з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний поживний обід або вечерю. Готується це блюдо легко і просто. Гречана каша при такому способі приготування просочується смаком м'яса з овочами і ароматними спеціями і буде дуже смачною.
Хочете приготувати і м'ясо, і гарнір до нього в одному посуді? запросто! З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати свинину, тушковану з гречкою. Гречана каша, приготована таким способом, здивує вас своїм смаком. При гасінні з м'ясом вона насититься ароматами і смаками м'ясного соусу і стане надзвичайно смачною. Готуємо!
- Свиняча м'якоть - 400 грам (найкраще шийка)
- Гречана крупа - 100-150 грам
- Перець болгарський - 2-3 штук (невеликих, краще різного кольору)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Гострий перець мелений - 1 щіпка (за смаком)
- Прованські трави - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Вода - 2-2, 5 склянки
М'ясо нарізаємо кубиками і змішуємо зі спеціями. Обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додамо очищені та подрібнені цибулю і часник і обсмажити з м'ясом до м'якості цибулі.
Очистити перець і нарізати соломкою або як вам подобається. Додамо перець до м'яса.
Заливаємо водою, додамо солі за смаком і тушкуємо хвилин 15 на невеликому вогні.
Потім додамо гречку і сіль, розмішати і продовжуємо тушкувати до готовності гречки. При необхідності додайте трохи води.
Якщо ви хочете отримати гречку з м'ясом, збільшуйте кількість крупи, а якщо м'ясо з гречкою, можна залишити кількість продуктів, як в рецепті