Рецепт Яловичина з гречкою в горщику фото

Яловичина з гречкою в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Гречка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Яловичина з гречкою - це досить просте блюдо, але, якщо приготувати його в горщику, то воно набуває зовсім інший, приголомшливий смак - ви можете влаштувати справжній маленький свято на вечерю.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування яловичини з гречкою в горщику для тих, хто по-справжньому любить цю смачну і корисну крупу. Особисто я готую гречку як мінімум 2 рази в тиждень, тому що вважаю, що вона обов'язково повинна бути в раціоні будь-якої людини. Але цей рецепт просто щось з чимось! М'ясо виходить неймовірно ніжним і м'яким, а каша ароматна, так як в горщику вона вбирає в себе смак всіх інгредієнтів, до того ж приготувати цю страву не складе великих труднощів. І скажу вам чесно, це справжня знахідка для любителів справжньої домашньої кухні, і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити яловичину з гречкою в горщику смачно і легко.

  • Яловичина - 700 грам
  • Крупа гречана - 12 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Запашний перець горошком - 6 штук
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спціі - За смаком
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 1
Нарізаємо яловичину на середник шматочки шириною приблизно в 3 см.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 2
Тепер наливаємо рослинне масло в сковороду і обсмажуємо на ньому м'ясо до золотистої скоринки.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 3
Викладаємо обсмажене м'ясо в горщики (інгредієнти розраховані на 3 горщика).
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 4
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, викладаємо поверх м'яса.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 5
Потім морква ріжемо кільцями і обсмажити на олії до рум'яної скоринки.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 6
Викладаємо моркву в горщик і солимо. Можна солити кожен шар, але я просто додаю сіль в кінці.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 7
Кладемо цілий зубчик часнику, лавровий лист і кілька перців горошком. Додаємо спеції на свій смак (я використовую тільки чорний мелений перець) і заливаємо водою так, щоб рідина заповнювала тільки 2/3 горщика.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 8
Тепер горщики можна накрити кришками і поставити в духовку. Температура приготування 220 градусів, час 1 час.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 9
Коли годину буде підходити до кінця, ми перебираємо і промиваємо гречку.
яловичина з гречкою в горщику - фото крок 10
Виймаємо горщики з духовки і кладемо в кожен по 4 ложки гречки. Потім вливаємо окріп так, щоб він повністю закривав гречку. Знову накриваємо горщики кришками і ставимо ще на 10 хвилин в духовку. Потім гасимо вогонь, але не виймаємо горщики, нехай постоять хвилин 20, щоб все інгредієнти добре ввібрали соки і аромати один одного.

Схожі рецепти