Рецепт Яловичина з грибами в горщику фото

Яловичина з грибами в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете приготувати ситний і смачний вечерю? Ми вам допоможемо з цим, і сьогодні ми зробимо дуже смачне м'ясо з грибочками і овочами - просто свято для вашого шлунка!

Опис приготування:

В цілому і загальному, такий рецепт приготування яловичини з грибами в горщику досить традиційний, єдине, що тут може мінятися - це пропорції, а в іншому стандартний набір: яловичина, грибочки, картопля, цибулю і моркву, і, звичайно ж, крем, яку, втім, можна замінити вершками або молоком. Здавалося б, такі прості інгредієнти, але в поєднанні один з одним, приготовані в горщику, вони дають приголомшливий результат. М'ясо завдяки сметані стає неймовірно ніжним, а грибочки і овочі не дають блюду бути сухим, а аромат - словами і зрадити неможливо. Ось таке маленьке диво, яке ви без зусиль зможете приготувати самостійно, тому приступимо, а я розповім вам, як зробити яловичину з грибами в горщику.

  • Яловичина - 500 грам (можна з кісточкою)
  • Картопля - 4-5 штук
  • Гриби - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Крем - 5 Ст. Ложок
  • Сало - 50 грам (для обжарки)
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Цукор - За смаком (для обжарки)
яловичина з грибами в горщику - фото крок 1
Сало нарізаємо кубиками і обсмажуємо на розпеченій сковорідці, поки воно не пустить жир. Можна, можливо, в принципі, готувати і на звичайному рослинному маслі, але сало надає страві особливий смак і аромат.
яловичина з грибами в горщику - фото крок 2
Додаємо нарізану на середні шматочки яловичину і обсмажуємо з усіх боків кілька хвилин. Потім додаємо трохи цукру, він буде виступати в якості глазурування.
яловичина з грибами в горщику - фото крок 3
Продовжуємо смажити, поки на м'ясі чи не з'явиться хрустка скоринка.
яловичина з грибами в горщику - фото крок 4
Картопля, морквину і грибочки нарізаємо кубиками, перемішуємо і викладаємо в горщики. Не забуваємо додати трохи солі.
яловичина з грибами в горщику - фото крок 5
Наступним шаром йде обсмажене м'ясо.
яловичина з грибами в горщику - фото крок 6
В останню чергу викладаємо нарізаний півкільцями цибулю. Потім додаємо будь-які спеції на ваш розсуд. Я зазвичай використовую суміш мелених перців, рубаний часник, перець горошком і паприку. Потім додаємо сметану, попередньо змішану з невеликою кількістю воду. Рідина повинна заповнювати горщик на половину. Тепер накриваємо горщики кришками і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 2, 5 годину. Деякі готують по 3 годину, але я вважаю, що за 2, 5 години м'ясо цілком встигає приготуватися.
яловичина з грибами в горщику - фото крок 7
Поки ми займалися своїми справами, м'ясо встигло приготуватися, і тепер ми можемо його спробувати. Тому виймаємо його з духовки, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Схожі рецепти