Рецепт Яловичина в горщику фото

Яловичина в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Яловичина - відоме дієтичне м'ясо, але воно іноді виходить сухим або жорстким. Розповідаю, як приготувати яловичину в горщику. Це буде ніжне, соковите м'ясо з шматочками овочів. Насолоджуйтесь!

Опис приготування:

Слідкуйте, щоб в горщику вистачало рідини. Так м'ясо не пригорить. Червоне вино можна замінити декількома ложками винного оцту. Подавайте м'ясо, нарізавши його невеликими шматочками, з шматочками овочів і підливою. Таке блюдо можна подавати з будь-яким гарніром.

  • Яловичина без кістки - 900 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква маленька - 10-12 штук
  • Селера - 2 штуки (стебла)
  • Червоне вино - 1 Склянка (сухе)
  • Яловичий бульйон - 1, 5 склянки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сушений чебрець - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
1
Ображати жир з яловичини. Помийте її під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте на кілька великих шматків.
2
У казанку або сковороді з товстим дном розігрійте масло і на великому вогні обсмажте шматочки яловичини до золотистого кольору.
3
Моркву наріжте великими шматочками, стебла селери теж. Кожну цибулину розріжте на 8 частин. Обсмажте овочі кілька хвилин в тому ж посуді, де смажилося м'ясо.
4
Складіть м'ясо в горщик, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції, лавровий лист, бульйон і вино. Гасіть яловичину в духовці, розігрітій до 150 градусів, протягом 2 годин, щопівгодини перевертаючи м'ясо.
5
Додайте овочі в горщик з м'ясом за 20 хвилин до готовності.
6
Вийміть в кінці лавровий лист, перевірте, щоб від м'яса легко відділялися волокна, це означає, що воно остаточно готове!

Схожі рецепти