Яловичина в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина - відоме дієтичне м'ясо, але воно іноді виходить сухим або жорстким. Розповідаю, як приготувати яловичину в горщику. Це буде ніжне, соковите м'ясо з шматочками овочів. Насолоджуйтесь!
Слідкуйте, щоб в горщику вистачало рідини. Так м'ясо не пригорить. Червоне вино можна замінити декількома ложками винного оцту. Подавайте м'ясо, нарізавши його невеликими шматочками, з шматочками овочів і підливою. Таке блюдо можна подавати з будь-яким гарніром.
- Яловичина без кістки - 900 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки
- Морква маленька - 10-12 штук
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Червоне вино - 1 Склянка (сухе)
- Яловичий бульйон - 1, 5 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сушений чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Ображати жир з яловичини. Помийте її під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте на кілька великих шматків.
2
У казанку або сковороді з товстим дном розігрійте масло і на великому вогні обсмажте шматочки яловичини до золотистого кольору.
3
Моркву наріжте великими шматочками, стебла селери теж. Кожну цибулину розріжте на 8 частин. Обсмажте овочі кілька хвилин в тому ж посуді, де смажилося м'ясо.
4
Складіть м'ясо в горщик, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції, лавровий лист, бульйон і вино. Гасіть яловичину в духовці, розігрітій до 150 градусів, протягом 2 годин, щопівгодини перевертаючи м'ясо.
5
Додайте овочі в горщик з м'ясом за 20 хвилин до готовності.
6
Вийміть в кінці лавровий лист, перевірте, щоб від м'яса легко відділялися волокна, це означає, що воно остаточно готове!