Рецепт Яловичина з чорносливом в горщику фото

Яловичина з чорносливом в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У цій страві є відразу два секретних інгредієнта, які роблять його смак особливим: по перше, чорнослив, він додає м'ясу специфічний присмак і аромат, а друге - пиво, яке робить м'ясо м'яким.

Опис приготування:

Якщо не звертати уваги на той, факт, що тут ми будемо використовувати пиво, то можна сказати, що це класичний рецепт яловичини з чорносливом в горщику. Але, прогрес не стоїть, так би язикати, на місці, і було вирішено привнести в це блюдо щось нове, так тут і з'явилося пиво. Але тут воно вписалося якнайкраще, завдяки йому м'ясо ставати таким ніжним і м'яким, що просто тане в роті, до того ж пиво надає всьому блюду досить приємний і незвичайний хлібний аромат. В цілому і загальному, мяско виходить на п'ять з плюсом, але ви краще самі спробуйте, а я в свою чергу розповім, як зробити яловичину з чорносливом в горщику за моїм рецептом.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Чорнослив без кісточок - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 2 штуки
  • Пиво - 0, 5 L
  • Вершкове масло - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 1
Для початку нарізаємо цибулю і моркву на невеликі кубики. Чорнослив промиваємо і ріжемо приблизно на 4 частини.
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 2
Яловичину нарізаємо на кубики зі стороною близько 2-3 сантиметрів. Потім розігріваємо в сковороді вершкове масло і обсмажуємо на ньому м'ясо до золотистої скоринки. Перекладаємо його в окремий посуд, а на сковороді смажимо цибулю до прозорого стану.
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 3
Викладаємо м'ясо на дно горщиків, посипаємо сіллю і спеціями, перемішуємо гарненько.
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 4
Наступним шаром йде обсмажену цибулю.
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 5
Потім викладаємо нарізані моркву і чорнослив.
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 6
Томатну пасту розводимо в половині літра води і розливаємо суміш по горщикам.
яловичина з чорносливом в горщику - фото крок 7
Пиво так само розливаємо по горщикам, потім закриваємо їх кришками і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо годину-півтора, в залежності від того наскільки молоде у вас було м'ясо. А готову яловичину розкладаємо по тарілочках і подаємо з будь-яким гарніром, полив його соусом з горщика.

Схожі рецепти