Печеня в горщику з курки з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Печеня в горщику з курки з чорносливом - це досить-таки просте в приготуванні, проте дуже смачне і оригінальне блюдо. Часу багато не забирає, але результат - дуже навіть гідний.
Печеня в горщику з курки з чорносливом - одне з моїх фірязиках страв. Воно дуже, як би це точніше висловитися, практичне: готується дуже просто, з завжди доступних і наявних інгредієнтів, проте виходить не тільки смачним, але і ефектним - особливо, якщо подавати порційно прямо в горщиках.
- Куряче стегно - 2 штуки
- Картоплини - 4 штуки
- Помідори черрі - 6 штук
- Морква - 1 штука
- Лук-пориста - - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Чорнослив - 10-12 штук
- Спеції - - За смаком (сіль, перець, лавровий лист, сухий часник)
Курячий бульйон наливаємо по горщикам. Овочі чистимо і дрібно нарізаємо - картопля тонкими часточками, морква і цибуля тонкими кружечками, помідори черрі - на четвертинки, чорнослив - навпіл. Часник роздавимо плоскою стороною леза ножа.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому 2-3 хвилини морква.
Потім додаємо в сковороду цибулю-порей, обсмажуємо разом ще пару хвилин. Знімаємо з вогню.
На дно горщика викладаємо картопля, далі - курку.
Далі - цибуля з морквою, помідори і часник.
Солимо і перчимо, потім викладаємо чорнослив, посипаємо зеленню.
На самий верх - ще пару скибочок картоплі. Ставимо горщики в холодну духовку, накриваємо їх кришками, виставляємо температуру 180 градусів і забуваємо про страву на годину.
Потім кришечки відкриваємо, вміст горщиків перемішуємо - і ще на 20-30 хвилин в духовку, але вже вимкнуту. Поки духовка буде остигати - блюдо підійде.
Готову страву подаємо або в горщиках, або розкладаємо по тарілочках. Смачного!