Печеня в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Що може бути смачніше м'яса з картоплею, запечених в глиняних горщиках в духовці? ! Напевно, нічого, тому ми негайно приступимо до приготування цього чудового блюда.
Опис приготування:
Рецепт приготування печені в горщику в духовці дуже простий, але в той же час неймовірно цікавий і смачний. Одного разу я приготувала м'ясо в горщику і після цього вже не змогла ставати. Звичайно, це незаперечний факт, що всі, що ми готуємо в глиняних горщиках набагато смачніше, ніж те, що готуємо на сковороді або в каструлі. І якщо ви хоч раз пробували подібні страви, то ви зі мною погодитеся. А сьогодні ми приготуємо дуже смачне і ситне печеня з курячим філе, картоплею, грибами і цибулею, яке напевно не залишить вас байдужими. І зараз я із задоволення розповім вам, як зробити печеня в горщику в духовці дуже легко і смачно.
- Куряче філе - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Печериці - 3-4 штук
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода або бульйон - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Отже, приступимо: нарезам цибулю півкільцями.
Філе необхідно нарізати невеликими шматочками стороною десь 3 см.
Картоплю нарізаємо кубиками.
Горщик змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо в нього спочатку цибулю, потім м'ясо і картоплю. Зверху посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, а при бажанні можете додати і інші спеції.
Печериці нарізаємо пластинками і викладаємо поверх картоплі. І заливаємо водою, на кожен горщик необхідно десь пів склянки.
Кладемо до кожен горщик по 2 столові ложки сметани, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 40 хвилин, потім відключаємо вогонь і даємо постояти жаркого ще хвилин 20.
Ось так виглядає готову страву тільки з духовки.
Посипаємо спекотне свіжою зеленню і кладемо невеликий шматочок вершкового масла зверху. Подаємо до столу і насолоджуємося пишністю смаку і аромату.