Рецепт Печеня в горщику фото

Печеня в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Картопля , Цибуля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для приготування страви в горщику підійдуть практично будь-які інгредієнти. Класичний варіант - спекотне в горщику з м'ясом і овочами. За основу підійде будь-яке м'ясо на ваш смак. Готуйте з нами!

Опис приготування:

Печеня в горщику - це завжди смачно і ситно. Таке блюдо - відмінний варіант побалувати гостей і своїх домашніх. Рецептів цієї страви існує багато, але найпоширеніший - на основі м'яса. Печеня почали готувати ще в 17 столітті і до сьогоднішніх днів залишається популярним російським блюдом.

Дивіться і ви, як приготувати печеню в горщику.

  • Свинина - 500-700 грам
  • Картопля - 4-6 штук
  • Цибуля - 2 штук
  • Часник - 1 штук
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок (для смаження)
печеня в горщику - фото крок 1
1. На цей раз я вирішила взяти свинину, щоб приготувати печеню в горщику. Вона швидко смажиться і виходить соковитою, а разом з овочами готову страву виходить дуже ситним і смачним.
печеня в горщику - фото крок 2
2. Ретельно моєму м'ясо і нарізаємо його на шматочки середнього розміру. Я вважаю за краще брати задню частину і навіть шию, вона дуже соковита.
печеня в горщику - фото крок 3
3. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору на рослинній олії. Додаємо в середині смаження цибулю, часник, сіль і спеції за смаком.
печеня в горщику - фото крок 4
4. Цибуля шаткують півкільцями, так він дасть більше соку і буде смачніше разом з м'ясом.
печеня в горщику - фото крок 5
5. Поки смажиться м'ясо, нарізаємо на невеликі кубики картоплю.
печеня в горщику - фото крок 6
6. Обсмажене м'ясо викладаємо в горщики.
печеня в горщику - фото крок 7
7. Зверху додаємо картоплю і часник, заливаємо водою. Води не повинно бути багато, щоб не википала, тому додайте її до половини горщика.
печеня в горщику - фото крок 8
8. Зверху викладаємо лавровий лист і відправляємо наші горщики в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо близько 35 хвилин при цій температурі.
печеня в горщику - фото крок 9
9. Після запікання даємо горшочкам трохи постояти і потім подаємо до столу в гарячому вигляді.

Схожі рецепти