Печеня в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування страви в горщику підійдуть практично будь-які інгредієнти. Класичний варіант - спекотне в горщику з м'ясом і овочами. За основу підійде будь-яке м'ясо на ваш смак. Готуйте з нами!
Печеня в горщику - це завжди смачно і ситно. Таке блюдо - відмінний варіант побалувати гостей і своїх домашніх. Рецептів цієї страви існує багато, але найпоширеніший - на основі м'яса. Печеня почали готувати ще в 17 столітті і до сьогоднішніх днів залишається популярним російським блюдом.
Дивіться і ви, як приготувати печеню в горщику.
- Свинина - 500-700 грам
- Картопля - 4-6 штук
- Цибуля - 2 штук
- Часник - 1 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок (для смаження)
1. На цей раз я вирішила взяти свинину, щоб приготувати печеню в горщику. Вона швидко смажиться і виходить соковитою, а разом з овочами готову страву виходить дуже ситним і смачним.
2. Ретельно моєму м'ясо і нарізаємо його на шматочки середнього розміру. Я вважаю за краще брати задню частину і навіть шию, вона дуже соковита.
3. Обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору на рослинній олії. Додаємо в середині смаження цибулю, часник, сіль і спеції за смаком.
4. Цибуля шаткують півкільцями, так він дасть більше соку і буде смачніше разом з м'ясом.
5. Поки смажиться м'ясо, нарізаємо на невеликі кубики картоплю.
6. Обсмажене м'ясо викладаємо в горщики.
7. Зверху додаємо картоплю і часник, заливаємо водою. Води не повинно бути багато, щоб не википала, тому додайте її до половини горщика.
8. Зверху викладаємо лавровий лист і відправляємо наші горщики в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо близько 35 хвилин при цій температурі.
9. Після запікання даємо горшочкам трохи постояти і потім подаємо до столу в гарячому вигляді.