Печеня в горщику з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант смачного спекотного в горщику з молодою картоплею, який припаде до смаку навіть самим прискіпливим гурманам. Порадуйте своїх рідних відмінним смаком справжньої домашньої кухні!
Рецепт приготування печені в горщику з картоплею дуже простий і відмінно підходить для літньої пори, коли на столі завжди є в достатку свіжі овочі. Тут дійсно немає нічого складного і сам процес приготування і склад схожий на звичайне печеня, яке кожна господиня готує досить часто, але на сковороді або в казані. Однак відразу хочу сказати, що блюдо, приготоване в горщиках, має зовсім інший смак не йде ні в яке порівняння зі стравами, приготованими звичайним способом. А якщо ви мені не вірите, то спробуйте самі, але перед цим обов'язково ознайомтеся з моїм простим рецептом жаркого в горщику з картоплею.
- Грудка куряча - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Картопля - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти: чистий цибулю, морква, баклажан, картопля і часник, моєму курячу грудку.
Потім ми видаляємо шкірку з грудки і нарізаємо її на маленькі кубики.
Картопля так само ріжемо на кубики.
Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому курку, додаємо трохи солі.
Тепер нарізаємо цибулю на дрібні шматочки, баклажан брусочками, а морква трьом на крупній тертці.
Нарізані овочі так само обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі.
На дно горщиків викладаємо картоплю кубиками.
Потім обсмажену курячу грудку.
Наступним шаром йдуть овочі.
Тепер додаємо по невеликому шматочку вершкового масла в кожен горщик. Заливаємо вміст водою так, щоб рівень рідини був на 0, 5 сантиметра вище овочів, солимо і посипаємо спеціями на ваш розсуд. Розміщуємо горщики в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 40 хвилин.