Свинина з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що в одній страві неможливо поєднувати яблука, сухофрукти і м'ясо, то ви помиляєтеся! І цей рецепт підтверджує, що з цих інгредієнтів можна створити справжній шедевр.
Якщо вам цікаво, як приготувати свинину з яблуками, то цей рецепт стане вашим помічником. Чим довше ви будете гасити свинину, тим вона буде м'якше і смачніше. Не шкодуйте соусу, він відмінно підкреслює і розкриває смак м'яса. Подавайте блюдо, прикрасивши зеленню.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Luk-salotų - 200 грам
- Бульйон курячий - 0, 75 склянки
- Вершки - 0, 75 склянки
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Яблука - 3 штуки (кисло-солодкі)
- Чебрець - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Поставте на плиту сотейник і розігрійте в ньому половину всього вершкового масла. Свинину вимийте і зачистите. Обсмажте її на маслі великим шматком або кількома шматками до золотистої скоринки.
Свинину перекладіть в тарілку, очистіть цибулю-шалот, вимийте його, обсушити і обсмажуйте протягом п'яти хвилин на сковороді, де смажилося м'ясо, постійно помішуючи його.
Перекладіть до шалот свинину, залийте курячим бульйоном, додайте сушений чебрець. Доведіть до кипіння бульйон, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Гасіть півтори години.
Дістаньте з бульйону свинину і цибулю-шалот шумівкою і викладіть на тарілку. У сотейник налийте вершки і уварюють соус десять хвилин. Вершки повинні згорнутися.
Поверніть в отриманий вершковий соус цибулю-шалот і киньте чорнослив без кісточок. Прогрійте соус протягом п'яти хвилин, посоліть і поперчіть за смаком.
Поки готується соус, приготуйте яблука. Для цього розріжте їх на часточки, видаливши серединку з кісточками. Обсмажте яблука до м'якості на сковороді з залишками вершкового і рослинного масла. Наріжте м'ясо, викладіть його з яблуками на тарілку і полийте соусом з чорносливом.