Тушкована риба хек
(покроковий рецепт з фото)
Тушкований хек - це не тільки смачна страва, але неймовірно корисне. Як відомо, хек володіє приголомшливим ароматом, а готувати його дуже просто. З соусом це блюдо смакує ще краще.
Багато готують таку рибку щотижня, оскільки часу на це йде всього годину. Практично в кожній родині цей рецепт став вельми відомим, а господині навіть роблять тушковану риба хек в домашніх умовах на святковий стіл. Рецептів приготування її маса, але цей варіант найкращий і швидкий.
- Хек - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатний сік - 50 грам
- Борошно - 30 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Для цієї страви я взяла тушку хека. Підійти може і минтай - на ваш погляд. Гарненько помийте рибу, по необхідності почистіть і наріжте шматочками.
2. Кожен шматочок обваляйте в борошні й обсмажте з двох сторін. За смаком посоліть і поперчіть.
3. Тепер обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору. В кінці додайте томатну пасту і залийте склянку води. На слабкому вогні пасеровку повинна трохи потомитися.
4. В кінці слід викласти наші обсмажені шматочки риби і довести до готовності під закритою кришкою. Поки готується тушкована риба хек в домашніх умовах, можна відварити гарнір (рис або картопляне пюре підходять найкращим чином).
5. Ось така гарна виходить наша рибка. Якщо любите соус - залийте більше води і тушкуйте близько півгодини на дуже слабкому вогні.