Риба хек в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Перевірений рецепт приготування хека. Смачно, корисно і досить швидко.
Ніжні і соковиті шматочки хека з овочами в томатної підливі - це так смачно! Цю страву можна подавати і гарячим з будь-яким гарніром, і в холодному вигляді - як закуску. Я сподіваюся, що цей рецепт риба хек в мультиварці стане одним з ваших улюблених. Рецепт страви з фото перед вами. Смачного!
- Хек - 3-4 штук (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Печериці - 200 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Чистимо рибу і нарізаємо на шматочки.
Злегка обсмажити рибу на сковороді або в мультиварці в режимі "жарка" .
Найголовніше - не перепечеться рибу. Вона може стати сухий. Ось приблизно так вона повинна виглядати.
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натираємо на тертці.
Гриби нарізаємо тонкими пластинками.
Викладаємо підготовлені овочі в чашу мультиварки, солимо і перчимо. Виставляємо режим "випічка" з 20 хвилин.
Овочі в мультиварці протушкувати і виглядають ось так.
Змішуємо томатну пасту, аджику, лимонний сік, борошно і додаємо півсклянки води. Одержаний соус виливаємо до овочів, перемішуємо.
В овочі з соусом вкладаємо шматочки риби.
Додаємо склянку води і в режимі "гасіння" готуємо ще 20 хвилин.