Рецепт Тушкована курка в сметанному соусі фото

Тушкована курка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Сметанний соус

На замітку любителям чаклувати на кухні пропоную простий рецепт тушкованою курки в сметанному соусі. Ніжне філе з апетитною скоринкою і зеленою цибулею - це неймовірно смачно.

Це дивно ніжне філе ідеально підійде для сімейного обіду або вечері. Таке блюдо сміливо можна пропонувати навіть дітям, так як воно приготовлено без спецій. Якщо ви ще не знаєте, як зробити тушковану курку в сметанному соусі, тоді запам'ятовуйте рецепт.

  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Курячі грудки - 4 штуки
  • Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
  • Цибулина - 1 штука (маленька)
  • Крем - 250 грам (жирна)
  • Сіль - 1 За смаком
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 1
1. На сковороду відправити вершкове масло і розтопити його гарненько. При бажанні можна використовувати і рослинне, проте вершковий смак соусу буде трохи іншим.
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 2
2. Курячі грудки вимити, просушити трохи і відправити на сковороду. До речі, цей рецепт приготування тушкованої курки в сметанному соусі підійде не тільки для філе, але і для обробленої на частини птиці.
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 3
3. Поки обсмажується курочка (на сильному вогні) можна очистити невелику цибулину і нарізати її дрібними кубиками. Пір'я зеленої цибулі вимити, обсушити і також подрібнити.
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 4
4. Коли у грудки з'явилася апетитна скоринка її потрібно перевернути і обсмажити з другої сторони.
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 5
5. В цей же момент можна додати на сковороду цибулю. Частина зелені можна залишити для подачі страви на стіл.
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 6
6. Цибулина має трохи обсмажити, а у грудки з'явитися апетитна скоринка. Тепер можна підсолити трохи блюдо (можна при бажанні обійтися і без солі) і додати сметану. Кількість сметани залежить від розміру шматочків курки і може бути збільшено, щоб соусом доповнити також гарнір.
тушкована курка в сметанному соусі - фото крок 7
7. Акуратно перемішати, щоб розподілити сметану. Довести до кипіння і прибрати вогонь до мінімуму. Тепер філе буде нудитися до повної готовності. Така тушкована курка в сметанному соусі в домашніх умовах може бути подана з будь-яким гарніром по смаком, а також овочами.

Схожі рецепти