Тушкована курка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям чаклувати на кухні пропоную простий рецепт тушкованою курки в сметанному соусі. Ніжне філе з апетитною скоринкою і зеленою цибулею - це неймовірно смачно.
Це дивно ніжне філе ідеально підійде для сімейного обіду або вечері. Таке блюдо сміливо можна пропонувати навіть дітям, так як воно приготовлено без спецій. Якщо ви ще не знаєте, як зробити тушковану курку в сметанному соусі, тоді запам'ятовуйте рецепт.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Курячі грудки - 4 штуки
- Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука (маленька)
- Крем - 250 грам (жирна)
- Сіль - 1 За смаком
1. На сковороду відправити вершкове масло і розтопити його гарненько. При бажанні можна використовувати і рослинне, проте вершковий смак соусу буде трохи іншим.
2. Курячі грудки вимити, просушити трохи і відправити на сковороду. До речі, цей рецепт приготування тушкованої курки в сметанному соусі підійде не тільки для філе, але і для обробленої на частини птиці.
3. Поки обсмажується курочка (на сильному вогні) можна очистити невелику цибулину і нарізати її дрібними кубиками. Пір'я зеленої цибулі вимити, обсушити і також подрібнити.
4. Коли у грудки з'явилася апетитна скоринка її потрібно перевернути і обсмажити з другої сторони.
5. В цей же момент можна додати на сковороду цибулю. Частина зелені можна залишити для подачі страви на стіл.
6. Цибулина має трохи обсмажити, а у грудки з'явитися апетитна скоринка. Тепер можна підсолити трохи блюдо (можна при бажанні обійтися і без солі) і додати сметану. Кількість сметани залежить від розміру шматочків курки і може бути збільшено, щоб соусом доповнити також гарнір.
7. Акуратно перемішати, щоб розподілити сметану. Довести до кипіння і прибрати вогонь до мінімуму. Тепер філе буде нудитися до повної готовності. Така тушкована курка в сметанному соусі в домашніх умовах може бути подана з будь-яким гарніром по смаком, а також овочами.