Курка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Як мені здається, класичний рецепт курки в сметанному соусі повинен знати кожен, щоб в разі раптових гостей здивувати їх найніжнішим блюдом з курки! швидко, недорого, всі продукти доступні!
Як вид, рецепт приготування курки в сметанному соусі зовсім простий, і впораються з ним навіть недосвідчені господині. Але мені він особливо сподобався тим, що соусу залишається досить багато, - їм дуже зручно поливати вже запечену курочку, або навіть гарнір! подавати, до речі, страва, приготоване за цим простим рецептом курки в сметанному соусі, можна з чим завгодно! Я зазвичай просто поливаю сметанним соусом з каструльки, і посипаю свіжою зеленню.
- Курка - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
- Сир твердий - 150 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 100 грам
- Сіль - За смаком
1. Підготуємо всі інгредієнти. Пристрасть Proselo, курку розморозимо, обмиємо і обсушити рушником. Кріп промиваємо.
2. Курку обробляв і нарізаємо порційними шматками. Кожен натираємо сіллю.
3. Тепер відправимо курочку в киплячу воду, знову доводимо до кипіння, і залишимо на маленькому вогні на 15 хвилин.
4. Курку викладаємо на тарілку остигати, а ось бульйон НЕ поспішаємо знімати з вогню.
5. У киплячий бульйон вводимо стакан сметани, постійно помішуючи.
6. В окремій мисочці борошно розводимо холодною водою, щоб не було грудочок.
7. Вводимо цю суміш в бульйон, постійно помішуючи.
8. Через п'ять хвилин можна додати кріп або будь-яку іншу зелень.
9. Практично відразу знімаємо соус з вогню, і включаємо грітися духовку. Курку викладаємо на деко і заливаємо соусом.
10. Засипаємо зверху тертим твердим сиром, і відправимо в розігріту духовку на 15 хвилин. Смажимо до рум'яної скоринки, - і можна подавати!