Відварна курка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Відварене біле м'ясо - неймовірно корисна страва. Однак щоб зробити його ще і смачним, доведеться додати трохи фантазії. Пропоную на замітку простий рецепт вареної курки в сметанному соусі.
Цей рецепт підійде і для попередньо звареного м'яса, яке хочеться подати до столу смачно і красиво. Якщо ви ще не знаєте, як зробити відварну курку в сметанному соусі, тоді зверніть увагу на покрокові інструкції з фотографіями, які детально пояснювати весь процес приготування.
- Курка - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. У каструлю або сотейник налити трохи рослинного масла. Очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. Викласти в каструлю і обсмажити до прозорості.
2. Курку вимити, обсушити паперовою серветкою і розділити на порційні шматочки. Викласти в каструлю до обсмаженої цибулі. Додати трохи солі, щіпку паприки (в рецепт приготування вареної курки в сметанному соусі можна використовувати і інші спеції) і лавровий лист. Залити зверху водою.
3. Після закипання, зменшити вогонь і варити курку близько 40-45 хвилин до повної готовності. При бажанні в бульйон можна додати також трохи моркви, солодкий перець, селера та інші овочі за смаком. Використовувати цей смачний бульйон потім можна для приготування супу.
4. Тим часом з'єднати сметану, вершки і борошно. Ретельно перемішати і відправити на вогонь.
5. Щоб соусу було більше, можна влити трохи бульйону, в якому вариться курка. Довести до кипіння, підсолити трохи і додати при бажанні спеції. Коли курочка буде готова, її потрібно відправити в соус і згасити ще буквально пару хвилин, щоб вона просочилася усіма смаками. Потім відварна курка в сметанному соусі в домашніх умовах може бути подана з гарніром до столу.