Рецепт Відварна курка в сметанному соусі фото

Відварна курка в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Відварене біле м'ясо - неймовірно корисна страва. Однак щоб зробити його ще і смачним, доведеться додати трохи фантазії. Пропоную на замітку простий рецепт вареної курки в сметанному соусі.

Опис приготування:

Цей рецепт підійде і для попередньо звареного м'яса, яке хочеться подати до столу смачно і красиво. Якщо ви ще не знаєте, як зробити відварну курку в сметанному соусі, тоді зверніть увагу на покрокові інструкції з фотографіями, які детально пояснювати весь процес приготування.

  • Курка - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
відварна курка в сметанному соусі - фото крок 1
1. У каструлю або сотейник налити трохи рослинного масла. Очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. Викласти в каструлю і обсмажити до прозорості.
відварна курка в сметанному соусі - фото крок 2
2. Курку вимити, обсушити паперовою серветкою і розділити на порційні шматочки. Викласти в каструлю до обсмаженої цибулі. Додати трохи солі, щіпку паприки (в рецепт приготування вареної курки в сметанному соусі можна використовувати і інші спеції) і лавровий лист. Залити зверху водою.
відварна курка в сметанному соусі - фото крок 3
3. Після закипання, зменшити вогонь і варити курку близько 40-45 хвилин до повної готовності. При бажанні в бульйон можна додати також трохи моркви, солодкий перець, селера та інші овочі за смаком. Використовувати цей смачний бульйон потім можна для приготування супу.
відварна курка в сметанному соусі - фото крок 4
4. Тим часом з'єднати сметану, вершки і борошно. Ретельно перемішати і відправити на вогонь.
відварна курка в сметанному соусі - фото крок 5
5. Щоб соусу було більше, можна влити трохи бульйону, в якому вариться курка. Довести до кипіння, підсолити трохи і додати при бажанні спеції. Коли курочка буде готова, її потрібно відправити в соус і згасити ще буквально пару хвилин, щоб вона просочилася усіма смаками. Потім відварна курка в сметанному соусі в домашніх умовах може бути подана з гарніром до столу.

Схожі рецепти