Тушкована яловичина в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, тушковане в сметані, виходить напрочуд ніжним і ароматним. Страву можна приготувати і на обід, і на святкову вечерю. Дивіться рецепт тушкованої яловичини в сметанному соусі прямо зараз!
Яловичину гасити потрібно довго, це не свинина і не телятина, м'ясо повинно протоміться години дві. Для приготування тушкованої яловичини в сметанному соусі нам знадобиться сметана жирністю 15-20 %, печериці (на ваш погляд, але з грибами м'ясо однозначно смачніше). Готову страву дуже добре поєднується з картоплею і овочами. Загалом, обов'язково запам'ятовуйте рецепт, як приготувати тушковану яловичину в сметанному соусі.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 150 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 70 грам
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Поріжте яловичину кубиками. Розігрійте сковороду, налийте в неї трохи олії, обсмажте яловичину до золотистої скоринки.
Потім додайте цибулю, порізаний кубиками. Все перемішайте і обсмажуйте ще хвилин 7.
Потім додайте цибулю, порізаний кубиками. Все перемішайте і обсмажуйте ще хвилин 7.
Перекладіть м'ясо в казан або каструлю, в якій будете його гасити. Влийте горячуюю води стільки, щоб та покривала м'ясо, додайте спеції.
Доведіть до кипіння, а потім, зменшивши вогонь, тушкуйте під закритою кришкою хвилин 40.
Доведіть до кипіння, а потім, зменшивши вогонь, тушкуйте під закритою кришкою хвилин 40.
Тим часом приготуйте соус зі сметани і грибів. Гриби почистіть і крупно поріжте.
Обсмажте їх на сковороді. Обсмажені гриби додайте до м'яса.
Обсмажте їх на сковороді. Обсмажені гриби додайте до м'яса.
Готуємо сметанний соус: обсмажте ложку борошна на вершковому маслі.
Додайте сметану, перемішайте, дайте соусу загустеть.
Потім влийте холодне молоко, розмішайте, щоб не було грудочок. Можете додати мускатний горіх або інші спеції. Доведіть до кипіння.
Влийте соус в м'ясо, тушкуйте ще хвилин 15.
Готову тушковану яловичину в сметанному соусі ви можете подавати з будь-яким гарніром. Смачного!