Рецепт Тушкована яловичина в сметанному соусі фото

Тушкована яловичина в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Яловичина
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

М'ясо, тушковане в сметані, виходить напрочуд ніжним і ароматним. Страву можна приготувати і на обід, і на святкову вечерю. Дивіться рецепт тушкованої яловичини в сметанному соусі прямо зараз!

Яловичину гасити потрібно довго, це не свинина і не телятина, м'ясо повинно протоміться години дві. Для приготування тушкованої яловичини в сметанному соусі нам знадобиться сметана жирністю 15-20 %, печериці (на ваш погляд, але з грибами м'ясо однозначно смачніше). Готову страву дуже добре поєднується з картоплею і овочами. Загалом, обов'язково запам'ятовуйте рецепт, як приготувати тушковану яловичину в сметанному соусі.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Печериці - 200 грам
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
  • Молоко - 150 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 70 грам
  • Спеції - За смаком
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 2
Поріжте яловичину кубиками. Розігрійте сковороду, налийте в неї трохи олії, обсмажте яловичину до золотистої скоринки.
Потім додайте цибулю, порізаний кубиками. Все перемішайте і обсмажуйте ще хвилин 7.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 3
Перекладіть м'ясо в казан або каструлю, в якій будете його гасити. Влийте горячуюю води стільки, щоб та покривала м'ясо, додайте спеції.
Доведіть до кипіння, а потім, зменшивши вогонь, тушкуйте під закритою кришкою хвилин 40.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 4
Тим часом приготуйте соус зі сметани і грибів. Гриби почистіть і крупно поріжте.
Обсмажте їх на сковороді. Обсмажені гриби додайте до м'яса.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 5
Готуємо сметанний соус: обсмажте ложку борошна на вершковому маслі.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 6
Додайте сметану, перемішайте, дайте соусу загустеть.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 7
Потім влийте холодне молоко, розмішайте, щоб не було грудочок. Можете додати мускатний горіх або інші спеції. Доведіть до кипіння.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 8
Влийте соус в м'ясо, тушкуйте ще хвилин 15.
тушкована яловичина в сметанному соусі - фото крок 9
Готову тушковану яловичину в сметанному соусі ви можете подавати з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти