Рецепт Тушкована картопля з тюфтельками фото

Тушкована картопля з тюфтельками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соковиті м'ясні тефтелі, пікантний соус і ароматна картопелька ... Побалуйте себе цим смачним гарячим блюдом! Рекомендую рецепт приготування тушкованої картоплі з тефтелі - обід для всієї родини!

Опис приготування:

Картопля з тефтелі - це вже класичне поєднання. Але його можна урізноманітнити, додавши незвичайний соус, а саме - їх пасти тахін. Паста попалася на очі в магазині, вона готується з кунжутного насіння, з соком лимона виходить просто чудово! Також для приготування тушкованої картоплі з тефтелі раджу в фарш додати мускатний горіх, koriandr, кмин і інші спеції. Якщо ви не знайдете пасту тахін, можете сміливо замінити її звичної всім томатною пастою, просто лимонний сік вже не треба додавати.

  • Фарш - 700 грам (яловичий або свинячий)
  • Цибуля - 1 штука
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Зелень - За смаком
  • Картопля - 3-4 штук
  • Вода - 1 Склянка
  • Паста тахини - 6-7 Ст. Ложок
  • Сік лимона - 1 штука
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 1
Спочатку приготуйте тефтелі. Цибуля і зелень дрібно порубати. У фарш додайте спеції за смаком, цибуля, зелень, гарненько перемішайте. Сформуйте невеликі тефтелі, викладіть їх в казанок.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 2
Картоплю порізати четвертинками і обсмажте на сильному вогні, тримайте пару хвилин, до золотистої скоринки. В принципі, цей етап ви можете пропустити, але так картопля виходить набагато смачніше. Влийте в казанок півсклянки води, викладіть рівномірно обсмажену картоплю.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 3
Казанок накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 З духовку на півгодини. Тюфтельки і картопля повинні бути готові, як на фото.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 4
Потім вичавити сік лимона і додайте в пасту тахін. На невеликому вогні, помішуючи, довести до zagusteniâ, соус повинен бути по густоті, як паста або як сметана. Додайте півсклянки води і перемішайте.
Залийте картоплю і тефтелі отриманим соусом, відправте назад в духовку, накривши фольгою на 15-20 хвилин.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 5
Соус повинен покрити картоплю з тюфтельками в повному обсязі.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 6
Якщо ви любите, щоб в гарячому було більше рідини, тоді 20 хвилин в духовці страви буде досить.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 7
Готова тушкована картопля з тефтелі прекрасно обходиться і без гарніру, але відварений рис не стане зайвим.
тушкована картопля з тюфтельками - фото крок 8
Найкраще до тушкованої картоплі з тефтелі підійдуть свіжі овочі.
Смачного!

Схожі рецепти