Паста з тюфтельками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пасти з тюфтельками. Приготувати пасту за цим рецептом зовсім не складно, а виходить вона дуже смачною. Дуже добре доповнює це блюдо часник і ароматні трави.
Кількість порцій: 4
- Вершки - 100 мілілітрів
- Коротка паста - 300 грам
- Петрушка - 30 грам
- Томатне пюре - 250 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Листя розмарину - 0, 5 Ст. Ложки
- Часник - 3 часточки
- Яйце - 1 штука
- Білі сухарики - 30 грам
- Перець мелений чорний - 0, 5 чайних ложки
- Гірчиця діконская - 2 чайних ложки
- Лопатка яловича - 600 грам
1. Дрібно нарізаємо листя розмарину. Трохи підсолити воду і поставимо в ній варитися пасту. Читаємо інструкцію і варимо на одну-дві хвилини менше, ніж передбачалося. У цей час робимо фарш з яловичини. Додамо сюди яйце, гірчицю, розмарин, перець і сіль.
2. Растолчем трохи сухарів із пшеничного хліба (можна скористатися блендером). Можна брати замість сухарів крекери. У фарш додаємо хлібних крихт і гарненько перемішуємо. Хвилин на п'ятнадцять поставимо фарш настоюватися в прохолодне місце.
3. Формуємо з фаршу кульки (розміром приблизно трохи більше волоського горіха), і на сковороді в рослинному маслі з усіх боків обсмажуємо.
4. Окремо, приблизно одну хвилину обсмажуємо попередньо подрібнений часник. Додаємо сюди подрібненої петрушки і томатного пюре. Петрушку можна замінити базиліком. Соус доводимо до кипіння, готуємо хвилини три-чотири на маленькому вогні, помішувати.
5. У соус додаємо вершки, трохи солі, перцю за смаком, все перемішуємо і доводимо до кипіння. Після тефтелі кладемо в соус і вимикаємо вогонь.
6. Пасту викладаємо в глибоку тарілку, зверху - тефтелі з соусом. Подавати гарячим.