Тушкована капуста з «їжачками»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную урізноманітнити своє меню і приготувати тушковану капусту з "їжачками" . Блюдо просте, але ситне і дуже смачне!
М'ясо та овочі - це класика кулінарного жанру. Даний рецепт включає в себе відразу гарнір і основне блюдо. Готується просто, а виходить соковито і смачно. Самі "їжачки" можна готувати без рису і тільки потім уже покрити їх шаром сирого рису. У мене звичайний довгозерний, але якщо є можливість, беріть неодмінно сорт басматі. З ним "їжачки" виглядають більш незвично, а ось на смак це звичайно ніяк не впливає. Фарш можна використовувати будь-який, але краще взяти змішаний, щоб "їжачки" вийшли смачніше.
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Кнопка - 100 грам
- Рис довгозерний - 100 грам (найкраще взяти басматі)
- Молоко - 150 мілілітрів
- Капуста - 1 кілограм
- Часник - 2-3 зубчиків
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Морква - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Нашинкуйтекапусту.
Приправити сіллю і ретельно руки, щоб вона стала м'якше. Додайте терту моркву, нарізаний кубиками цибулю і все перемішайте.
Я буду готувати в мультиварці, але можна приготувати цю страву і на плиті, в будь-якому посуді з товстим дном. Налийте масло, покладіть капусту з овочами і тушкуйте до м'якості.
Тим часом з батона зріжте кірки і замочіть м'якуш в молоці.
Рис добре промийте.
У глибокій мисці з'єднайте фарш, подрібнений часник, нарізану дрібними кубиками цибулину, віджатий від молока батон і 3 ст. Ложки рису. Додати сіль, поперчіть за бажанням і все добре перемішайте.
Сформуйте з фаршу кульки бажаного розміру і обваляйте їх з усіх боків в останньому рисі.
Залежно від розміру виходить від 7 до 9 штук.
Як тільки капуста стане м'якше і пустить сік, додайте до неї томатну пасту, цукор, сіль за смаком і приблизно 1 стакан гарячої води.
Зверху покладіть підготовлені м'ясні їжачки. Готуйте на режимі "гасіння" або на повільному вогні (якщо готуєте на газу), приблизно 1, 5 годину. Я готовність перевіряю по готовності рису. У процесі можна поглядати і якщо буде необхідно, то можна додати трохи води.
Готову страву подаємо порційно. Підійде як дорослим, так і діткам.
Смачного!