Тушкована буряк на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 20 хв.
Буряк добре зберігається взимку, але буває, що плоди підв'ялі і їх багато, а за раз все не з'їсти. Ось тоді і прийде на допомогу мій рецепт тушкованого буряка на зиму. Обов'язково спробуйте приготувати!
Опис приготування:
Багато разів мене виручала така заготовка в кінці зими. Коли залишалося багато буряка, яка вимагала якнайшвидшої переробки. Щоб відмити її від усієї видимої і невидимої бруду, я її замочувала на 1 годину у воді, а потім ретельно терла щіткою. Відвар виходив чистим. Це один з головних нюансів рецепта. Чи не ігнорувати їх.
- Буряк - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Томатна паста - 40 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 0, 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцтова есенція 70% - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Буряк ретельно вимийте з щіткою, щоб не залишилося і сліду бруду. Залийте водою і варіть до готовності.
Готову буряк очистіть. Воду, в якій варилася буряк, не виливайте.
Буряк наріжте на довільні шматочки.
Лук наріжте четвертинками і обсмажте до легкого відтінку.
Додайте томатну пасту, перемішайте, прогрійте і зніміть з вогню.
Нарізану буряк покладіть в каструлю і залийте водою, в якій вона варилася. Але тільки, щоб злегка покрила буряки.
Додайте обсмажену цибулю з томатною пастою, сіль, цукор, перець. Перемішайте. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин. Додайте оцтову есенцію, потримайте ще 3 хвилини на вогні і знімайте.
Тушкована буряк готова.
Розкладіть по чистим, стерилізованих банках, закрийте і зберігайте в прохолодному місці.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 4 літра і 1 баночка 0, 3 L. Смачних вам заготовок!