Рецепт Буряк тушкована фото

Буряк тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чудове блюдо, яке здивує вас не тільки своїми смаковими якостями, але і загальної користю, яку воно принесе вашому здоров'ю. До того ж, це легкий гарнір до будь-якого м'яса або риби.

Опис приготування:

Буряк відноситься до числа тих небагатьох овочів, які після термічної обробки практично повністю зберігають всі свої корисні властивості, а в ній їх досить багато. Саме з цієї причини рецепт приготування буряка тушкованою справжня знахідка для будь-якої господині, так як в поєднанні буряка з цибулею і часником ми отримуємо справжній вітамінний коктейль. А оскільки гасити ми її будемо з додаванням сметани, то наша страва вийде не тільки корисним, але і неймовірно смачним і ніжним. Тому обов'язково візьміть собі на замітку простий рецепт буряка тушкованою, який напевно сподобається вам і вашим близьким.

  • Буряк - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
буряк тушкована - фото крок 1
Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти: цибуля і часник дрібно нарізаємо, а буряк ріжемо на кубики.
буряк тушкована - фото крок 2
У глибоку каструлю викладаємо нарізані овочі, додаємо невелику кількість рослинного і вершкового масла і води (вода повинна на половину покривати овочі), посипаємо сіллю, сушеними травами, базиліком і петрушкою. Тушкуємо до готовності під закритою кришкою.
буряк тушкована - фото крок 3
Потім додаємо сметану і борошно, ретельно перемішуємо і готуємо ще 10-15 хвилин. Наш корисний гарнір готовий і ми можемо подавати його на стіл.

Схожі рецепти