Буряк, тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте і смачне блюдо, яке особливо актуально восени, коли сезон буряка в самому розпалі. Користь цього овоча важко переоцінити. Тому буряк повинна бути на столі у кожного!
Цікавитесь, як приготувати буряк, тушковану з луком? Ця проста і смачна закуска буде дуже до речі під час вечері. Вона корисна і яскрава. Вітаміни, які містяться в буряку, дуже необхідні в осінньо-зиязикай період.
- Буряк - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет, сіль, кріп - За смаком
Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте полуколечкамі або дрібніше. Розігрійте пательню з товстим дном, додайте оливкову або соняшникову олію. Обсмажте цибулю до м'якості і золотистого відтінку.
Буряк гарненько вимийте. Очистіть овочі від шкірки, наріжте соломкою. Можна натерти буряк на крупній тертці, тоді час її приготування зменшиться приблизно вдвічі. Додайте буряк в сковорідку.
Додайте в сковорідку трохи води, влийте винний або виноградний оцет. Гасіть під закритою кришкою протягом п'ятнадцяти хвилин. В кінці посоліть блюдо. Подавайте, прикрасивши буряк рубаним кропом.