Тушкована баранина з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ситне, ароматне і дуже смачне поєднання м'яса і картоплі зведе з розуму будь-якого гурмана! Вся кухня буде наповнена чарівними ароматами ніжною баранини. Давайте приступимо до приготування!
Воістину смачний рецепт грузинської кухні! Не залишить нікого байдужим! Звичайно в ідеалі було б мати можливість отримати секретні суміші трав для приготування м'яса і овочів від самих мешканців цієї країни, тоді ваше блюдо було б просто незабутнім. Проте, не маючи особливих спецій, можна зробити з даного набору продуктів просто кулінарний шедевр! Читайте як приготувати тушковану баранину з картоплею і приступайте до приготування.
- Баранина - 600 грам
- Картопля - 600 грам
- Томатна паста - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Маслини - 60 грам
- Часник - 3 зубчики
- Бальзамічний оцет - 20 мілілітрів
- Паприка - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Починаємо з того, що м'ясо необхідно промити і підготувати, прибравши всі непотрібні шматочки у вигляді сухожиль. Далі нарізаємо баранину невеликими шматочками і відправляємо на розігріту сковороду і обсмажуємо злегка.
2
У цей час нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю і відправляємо до м'яса. Обсмажуємо кілька хвилин. Далі кожен зубчик часнику розрізаємо приблизно на п'ять частин і додаємо до м'яса і цибулі, і також смажимо кілька хвилин.
3
Вливаємо томатну пасту (вона повинна бути густою), дрібно ріжемо кріп і відправляємо слідом за пастою, а також за смаком солимо і перчимо, додаємо оцет.
4
Вливаємо близько 300 мл кип'яченої або відстояною води, і гарненько все це перемішуємо.
5
Додаємо перець, нарізаний тонкою соломкою. Це всю пишноту гаситься близько півгодини на маленькому вогні.
6
Картопля очищаємо, нарізаємо приблизно трохи більше, ніж для супу, і відправляємо до м'яса. Готуємо ще хвилин 30.
7
Подавайте блюдо, прикрасивши подрібненими маслинами і кропом. Смачного!