Тушкована баранина з беконом і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цього рагу родом з Ірландії. Готується все на повільному вогні, тому в результаті м'ясо буде дуже ніжним і м'яким. Розповім, як приготувати тушковану баранину з беконом і овочами.
Для цієї страви не використовують молодого баранчика, як, наприклад, для шашлику, а краще зрілого. Не хвилюйтеся, м'ясо вийде ніжним, адже готують його протягом тривалого часу на повільному вогні. Використовуйте казанок або каструлю з товстими стінками, щоб підтримувати високу температуру всередині.
- Баранина - 1, 1 кілограма
- Бекон - 6 скибочок
- Картопля - 900 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Ячмінь - 2 Ст. Ложки (перловка)
- Буряк - 1 штука
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 900 мілілітрів (або бульйон )
1. У каструлі обсмажте бекон, потім викладіть його на серветку, наріжте шматочками і відкладіть в сторону. Вимийте м'ясо і витріть його насухо, залиште в каструлі 2 столові ложки жиру з бекону.
2. Розігрійте каструлю з жиром і викладіть м'ясо в один шар, обсмажте з двох сторін.
3. Викладіть шар м'яса, потім додайте крупно нарізану картоплю, цибуля, ріпу, морква, подрібнений бекон. Знову шар баранини і овочів, ячмінь, чебрець, сіль і перець, закінчите шаром овочів.
4. Залийте вміст каструлі водою або бульйоном і доведіть до кипіння.
5. Накрийте каструлю кришкою, але залиште трохи прочиненими, тушкуйте все після закипання на слабкому вогні близько 1, 5-2 годин.
6. Готове м'ясо легко сходить з кістки, подавайте рагу обов'язково гарячим.