Рецепт Тушкована баранина з беконом і овочами фото

Тушкована баранина з беконом і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Баранина
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт цього рагу родом з Ірландії. Готується все на повільному вогні, тому в результаті м'ясо буде дуже ніжним і м'яким. Розповім, як приготувати тушковану баранину з беконом і овочами.

Для цієї страви не використовують молодого баранчика, як, наприклад, для шашлику, а краще зрілого. Не хвилюйтеся, м'ясо вийде ніжним, адже готують його протягом тривалого часу на повільному вогні. Використовуйте казанок або каструлю з товстими стінками, щоб підтримувати високу температуру всередині.

  • Баранина - 1, 1 кілограма
  • Бекон - 6 скибочок
  • Картопля - 900 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Ячмінь - 2 Ст. Ложки (перловка)
  • Буряк - 1 штука
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вода - 900 мілілітрів (або бульйон )
тушкована баранина з беконом і овочами - фото крок 1
1. У каструлі обсмажте бекон, потім викладіть його на серветку, наріжте шматочками і відкладіть в сторону. Вимийте м'ясо і витріть його насухо, залиште в каструлі 2 столові ложки жиру з бекону.
тушкована баранина з беконом і овочами - фото крок 2
2. Розігрійте каструлю з жиром і викладіть м'ясо в один шар, обсмажте з двох сторін.
тушкована баранина з беконом і овочами - фото крок 3
3. Викладіть шар м'яса, потім додайте крупно нарізану картоплю, цибуля, ріпу, морква, подрібнений бекон. Знову шар баранини і овочів, ячмінь, чебрець, сіль і перець, закінчите шаром овочів.
тушкована баранина з беконом і овочами - фото крок 4
4. Залийте вміст каструлі водою або бульйоном і доведіть до кипіння.
тушкована баранина з беконом і овочами - фото крок 5
5. Накрийте каструлю кришкою, але залиште трохи прочиненими, тушкуйте все після закипання на слабкому вогні близько 1, 5-2 годин.
тушкована баранина з беконом і овочами - фото крок 6
6. Готове м'ясо легко сходить з кістки, подавайте рагу обов'язково гарячим.

Схожі рецепти