Баранина тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна тушкована баранина з соковитими овочами дуже ситне і прекрасне блюдо до обіду вечері. Все залежить від м'яса, використовуваного в цьому рецепті, чим молодша буде баранина, тим ніжніше буде м'ясо.
Рецепт приготування баранини тушкованою з овочами досить простий і не займе у вас багато часу, зате блюдо дуже сподобається вашим близьким і рідним. Як приготувати баранину тушковану з овочами читайте в нашому рецепті. Побалуйте своїх рідних або друзів м'яким і дивно ароматним м'ясом.
- Баранина на кісточці - 4 штуки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки (середніх розмірів)
- Помідор - 2 штуки (середніх розмірів)
- Картопля - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 10 грам (або 1 пучок)
- Базилік - 4 штуки (листочки)
- Кмин - 2 Ст. Ложки (насіння)
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Вода - 3 склянки
Рецепт баранини тушкованою з овочами з фото:
1. Починаємо приготування з овочів: моркву і картоплю необхідно очищаємо, після цього промиваємо і далі нарізаємо кубиками.
1. Починаємо приготування з овочів: моркву і картоплю необхідно очищаємо, після цього промиваємо і далі нарізаємо кубиками.
2. Очищаємо повністю від насіння болгарський перець, промиваємо і теж нарізаємо кубиками. Свіжі помідори необхідно промити під краном і нарізаємо шматочками. Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями.
3. Тепер беремо лисяча базиліка, і петрушки ретельно промиваємо і потім дрібно нарізаємо. Часник очистити від шкірки і дрібно порубати.
4. Починаємо приготування баранини, для цього ми промиваємо м'ясо, злегка відбиваємо, трохи солимо і викладаємо на сковороду, в яку попередньо налили оливкова олія. М'ясо необхідно обсмажити на сковороді на максимальному вогні з кожного боку приблизно по 5-7 хвилин, поки до утворення золотистої скоринки.
5. Додаємо до баранини нарізану кільцями цибулю і баранину з цибулею обсмажуємо ще хвилин 5, після чого необхідно додати моркву і продовжуємо обсмажувати на великому вогні ще 8-10 хвилин. Сковороду знімаємо з газу і перекладаємо вже готову баранину з овочами в велику тарілку.
6. Викладаємо болгарський перчик в сковороду і обсмажуємо його протягом 4-6 хвилин, через цей час до нього відправляємо помідори, приправляем кмином наші овочі і тушкуємо близько 10-15 хвилин. Після чого додаємо картоплю до овочів, солимо, додаємо покришений листя петрушки і базиліка, обсмажуємо все разом ще протягом 5 хвилин.
7. Тепер нашу баранину додаємо до овочів з морквою, цибулею і заливаємо м'ясо з овочами водою. Поле того як вода закипіла, додаємо часник подрібнений. Зменшуємо вогонь на маленький і пробуємо на сіль, якщо не вистачає, В'язання гачком dosalivaem. Тушкуємо баранину ще 30 хвилин, при цьому накриваємо сковорідку кришкою. Блюдо готово! Смачного!