Рецепт Тушкована баранина з овочами фото

Тушкована баранина з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Чи плануєте меню на обід або вечерю, і під рукою є баранина? Тоді обов'язково зверніть увагу на цей приголомшливий рецепт. Ніжне, дивно соковите і смачне м'ясо буквально тане в роті!

Опис приготування:

Перед вами досить простий спосіб, як приготувати тушковану баранину з овочами. В даному випадку використовується простий набір продуктів: цибуля, часник, солодкий перець і помідори, але при бажанні ви можете використовувати також картопля, брокколі та інші овочі за смаком. Таке блюдо гідно вашої уваги, так що рекомендую рецепт на замітку.

  • Баранина - 1.5 кілограма
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Розмарин - 1 Чайна ложка (або гілочка свіжого)
  • Біле сухе вино - 1/2 склянки
  • Оливкова олія - 2 чайних ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль і паприка - За смаком
  • Консервований солодкий перець - 300 грам (або свіжий)
  • Помідор - 3-4 штук
  • Червоне вино - 1 Склянка
  • Бульйон - 1 Склянка
  • Петрушка, лавровий лист - За смаком
тушкована баранина з овочами - фото крок 1
1. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Викладіть в глибоку миску. Додайте подрібнений часник, розмарин і біле сухе вино. Все акуратно перемішайте і залиште маринуватися на пару годин.
тушкована баранина з овочами - фото крок 2
2. Розігрійте рослинне масло, невеликими порціями викладайте м'ясо.
тушкована баранина з овочами - фото крок 3
3. Обсмажте до рум'яності з усіх боків і зніміть тимчасово з вогню.
тушкована баранина з овочами - фото крок 4
4. Подрібніть цибулю кубиками, відправте його в масло з соком від м'яса. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи.
тушкована баранина з овочами - фото крок 5
5. Викладіть до цибулі баранину, нарізаний перець, помідори. Додайте лавровий лист для аромату.
тушкована баранина з овочами - фото крок 6
6. Влийте червоне вино, бульйон. Доведіть до кипіння. Підсолити за смаком, додати перець, петрушку при бажанні. Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте пару годин, поки м'ясо не стане м'яким.
тушкована баранина з овочами - фото крок 7
7. От і все, тушкована баранина з овочами в домашніх умовах готова. Краса, згодні? Смачного!

Схожі рецепти