Тушкована баранина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте меню на обід або вечерю, і під рукою є баранина? Тоді обов'язково зверніть увагу на цей приголомшливий рецепт. Ніжне, дивно соковите і смачне м'ясо буквально тане в роті!
Перед вами досить простий спосіб, як приготувати тушковану баранину з овочами. В даному випадку використовується простий набір продуктів: цибуля, часник, солодкий перець і помідори, але при бажанні ви можете використовувати також картопля, брокколі та інші овочі за смаком. Таке блюдо гідно вашої уваги, так що рекомендую рецепт на замітку.
- Баранина - 1.5 кілограма
- Часник - 5-6 зубчиків
- Розмарин - 1 Чайна ложка (або гілочка свіжого)
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і паприка - За смаком
- Консервований солодкий перець - 300 грам (або свіжий)
- Помідор - 3-4 штук
- Червоне вино - 1 Склянка
- Бульйон - 1 Склянка
- Петрушка, лавровий лист - За смаком
1. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Викладіть в глибоку миску. Додайте подрібнений часник, розмарин і біле сухе вино. Все акуратно перемішайте і залиште маринуватися на пару годин.
2. Розігрійте рослинне масло, невеликими порціями викладайте м'ясо.
3. Обсмажте до рум'яності з усіх боків і зніміть тимчасово з вогню.
4. Подрібніть цибулю кубиками, відправте його в масло з соком від м'яса. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи.
5. Викладіть до цибулі баранину, нарізаний перець, помідори. Додайте лавровий лист для аромату.
6. Влийте червоне вино, бульйон. Доведіть до кипіння. Підсолити за смаком, додати перець, петрушку при бажанні. Приберіть вогонь до мінімуму і млоїте пару годин, поки м'ясо не стане м'яким.
7. От і все, тушкована баранина з овочами в домашніх умовах готова. Краса, згодні? Смачного!