Турецька шаурма
(покроковий рецепт з фото)
Таке просте поєднання м'яса, соусу, овочів і коржі завоювало мільйони шлунків по всьому світу. Ви вже розумієте, про яке блюді йде язик? Звичайно ж, про шаурми, вона ж шаверма і донер кебаб.
І я теж хочу внести свою лепту і зробити один з безлічі запропонованих рецептів цього смачного страви. Ви теж можете дізнатися про те, як приготувати турецьку шаурму з куркою. Можливості зробити точнісінько не вийшло, але в міру моїх можливостей все одно вийшло все дуже смачно і ситно.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Йогурт натуральний - 0, 5 склянки
- Часник - 3 зубчики(2 зубчики в маринад, 1 зубчик в соус)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Орегано, сухий - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки( подрібнений)
- Гвоздика суха - 0, 25 чайних ложки (подрібнена)
- Сіль - За смаком
- Йогурт грецький - 200 грам
- Кріп, сухий - 0, 25 чайних ложки
- Буханець - 4 штуки
- Салат ромен - 0, 5 штуки
- Огірок - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
Спочатку зробіть маринад для курки. Змішайте в мисці натуральний йогурт з подрібненим часником, сіллю, корицею, соком лимона, гвоздикою і орегано. Добре перемішайте.
Промиту і обсушену грудку помістіть в щільний пакет, вливши в нього маринад. Закрийте його. Залиште маринуватися курку в холодильнику мінімум на 4 годину, а краще на 1 добу.
Після цього обсмажте грудки на грилі до готовності з обох сторін. Якщо немає гриля, то обсмажте на сковороді.
Готову курочку наріжте слайсами.
Зробіть соус, з'єднавши грецький йогурт з сіллю, кропом і подрібненим часником. Перемішайте.
Наріжте кружечками промиті помідори і огірок.
Зберіть шаурму: на піту нарвіть промитий салат, потім - овочі і шматочки курки, а зверху - соус.
Поверніть шаурму в трубочку і пробуйте. Смачного!