Трюфелі-сонечка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт трюфелів в формі сонечка.
Ці зворушливі тварини, прикрашені серцями, відмінно підійдуть до святкування дня святого Валентина чи іншого романтичного події. А якщо замінити серця на крапочки, їх можна готувати кожен день!
- Густих вершків - 1 Склянка
- Шоколаду - 400 грам
- Червоною глазурі - 400 грам
- Шоколадної глазурі - 100 грам
- Білої глазурі - 50 грам
1. Спочатку приготуйте шоколадну глазур. Шоколад подрібнити, помістити в посудину середнього розміру і відкласти. Налити густі вершки в маленьку каструлю, поставити на повільний вогонь. Майже довести до кипіння і залити шоколад вершками. Залишити на одну хвилину, щоб шоколад розм'як.
2. За допомогою веничка змішати шоколад і вершки до однорідності. Дати охолонути. Коли шоколад охолоне до кімнатної температури, поставити його в холодильник на 2 годину.
3. Вистелити деко фольгою або пергаментним папером. Дістати шоколадну суміш. Руки змастити какао порошком, щоб шоколад не лип. За допомогою ложки сформувати 24 невеликих кульки. Із залишків шоколадної суміші сформуйте 24 кульки меншого розміру. Це буде голова сонечка. Розтопити шоколадну глазур і склеїти дві кульки різного розміру між собою.
4. Розтопити червону глазур. За допомогою вилки або спеціальних інструментів покрити шоколадні кульки глазур'ю. Кульки повинні бути повністю покриті глазур'ю.
5. За допомогою паперового конуса намалюйте лінію уздовж тулуба сонечка шоколадною глазур'ю (крила).
6. Умочіть голови всіх сонечок в шоколадну глазур. За допомогою паперового конуса і білій шоколадній глазурі намалюйте очі і рот, а на туловище сердечка. Смачного!