Тріска в клярі
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Обід за 30 хвилин, Обід на швидку руку
На закуску або як основне блюдо - тріска в клярі завжди буде вашим безпрограшним варіантом. Читайте, як приготувати тріску в клярі!
Національна страва "туманного Альбіону" - риба і чіпси, традиційно готується з тріскою (або іншої білої рибою) в клярі і картоплею фрі. Спробуйте приготувати щось схоже на англійське блюдо, посмажте тріску в клярі. Вийде неймовірно смачно. Дізнайтеся, як приготувати тріску в клярі.
- Гарячкові файл - 600 грам
- Борошно - 200 грам(160 грам для клярі і приблизно 20 грам для панірування.)
- Вода - 220 мілілітрів
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 склянки
- Сіль, спеції - - За смаком
Рибу нарізати великими шматками, сіль і poperčite.
Борошно просійте в миску разом з содою і 1/2 чайної ложки солі. Поступово починайте вливати воду і замішувати густе тісто.
Шматок риби обваляйте в борошні.
А потім умочіть в кляр.
Відразу ж викладайте рибу в розігріте на середньому вогні масло (180 градусів). Смажте з обох сторін до появи золотистої скоринки (це займе приблизно по 7 хвилин на сторону). Обсмажену рибу викладайте на паперовий рушники, щоб прибрати надлишки масла. Подавайте з картоплею фрі і соусом.